Компанията за доставка на храни Диливъри хироу (Delivery Hero) влиза

...
Компанията за доставка на храни Диливъри хироу (Delivery Hero) влиза
Коментари Харесай

Доставчик на храни заема мястото на Wirecard в индекса на най-големите германски компании

Компанията за доставка на храни Диливъри хироу (Delivery Hero) влиза във франкфуртския показател DAX на най-големите немски компании на мястото на банкрутиралото сдружение за онлайн заплащания Уайъркард (Wirecard), оповестиха Франс прес и Ройтерс. Уайъркард напуща водещия франкфуртски показател в понеделник, показва борсовият оператор Дойче бьорзе (Deutsche Bоrse), написа Българска телеграфна агенция. 

Централата на Delivery Hero е в Берлин. Доставчикът на храни, основан през 2011 година, има над 25 000 чиновници в 40 страни. Но с изключение на с централата си, Delivery Hero вече съвсем не участва в страната си след продажбата през 2018 година на дейностите по доставките на храни в Германия на нидерландската компания Тейкъуей (Takeaway), притежател на приложението Лиферандо (Lieferando).

На мястото на Delivery Hero в показателя на приблизително огромните сдружения MDax, където беше листвана от 2017 година, отива доставчикът на електронно съоръжение Екстрон (Aixtron). 

Доставчикът на храни е в интернационален напредък с предстоящ оборот тази година от към 2,5 милиарда евро. В същото време обаче за предходната година регистрира загуба преди облагане с налози от 663,4 милиона евро - близо три пъти повече от загубата през 2018 година

Wirecard обяви банкрут през юни, откакто призна за " дупка " от 1,9 милиарда евро в счетоводните си доклади. Фалитът провокира скандал в Германия и опетни репутацията на Франкфуртската фондова борса. Мииналата седмица немската борса даже промени разпоредбите си, с цел да разреши бързото изваждане на компанията от DAX. Тя е първата от водещия показател, оповестила банкрут. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР