Компанията за бебешки храни „Лакталис“ е реагирала с голямо безпокойство

...
Компанията за бебешки храни „Лакталис“ е реагирала с голямо безпокойство
Коментари Харесай

Заразените със салмонела френски бебешки млека стигнали до 83 държави

Компанията за бебешки храни „Лакталис“ е реагирала с огромно безпокойствие на санитарната рецесия, поради инфектираните със салмонела детски млека. В това увери пред вестник „Журнал дьо диманш“ основният шеф на компанията Емануел Бение, който се явява за първи път пред медиите от началото на абсурда. Той увери, че компанията спомага на следствието и ще обезщети засегнатите фамилии, заяви.

83 страни са наранени от санитарния скандал, а над 12 милиона кутии от продукцията на „Лакталис“ са изтеглени от пазарите. Френската прокуратура продължава следствието по случая.

35 бебета под шест месеца във Франция бяха инфектирани от бебешки млека на „Лакталис“, създадени в завода в западнофренския град Краон. През декември компанията изтегли от пазара обилни партиди детски храни. Въпреки това някои артикули се продаваха и по-нататък в магазини на веригата „Люклер“.

В петък, след среща с министъра на стопанската система Бруно Льомер, „Лакталис“ изтегли цялата си продукция бебешки млека. Пред радио „Франс анфо“ чиновник в завода свидетелства за фрапантни нарушавания в хигиената, само че съгласно генералния шеф болестта може да се дължи на ремонт в инсталациите.

Още през декември, когато избухна абсурдът, от Агенцията по храните увериха, че няма информация в България да са доставени от рисковите партиди бебешки храни на френската компания „ Лакталис“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР