Кибератака на MGM Resorts: Казината са предупредени да бъдат в „висока степен на готовност“, тъй като фирма за 11 милиарда британски лири остава осакатена

...
Компанията за 14 милиарда долара (11,2 милиарда британски лири) управлява
Коментари Харесай

Компанията за 14 милиарда долара (11,2 милиарда британски лири) управлява хотели и места за игри по целия свят, особено в .

Снимки, публикувани в социалните медии тази седмица, показват, че слот машините в казината не работят, докато системите за резервация на ресторанти и хотелски резервации остават офлайн.

Също така имаше проблеми с цифровите ключове на стаите на гостите и корпоративния имейл адрес на фирмата.

Агенцията за кредитен рейтинг Moody's предупреди, че атаката подчертава „ключови рискове“ в компанията, която стана жертва на друга атака през 2020 г., при която личната информация на 10 милиона клиенти се озова на хакерски форум.

MGM призна, че киберинцидентът от тази седмица може да има „съществен ефект“ върху неговите операции, според доклад, подаден до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

ФБР не разработи подробно собственото си разследване, но двама източника, запознати с въпроса, казаха на Ройтерс, че хакерска група на име Scattered Spider стои зад атаката.

Тя беше идентифицирана от анализатори миналата година, след като беше установено, че е насочена към други бизнеси.

Чарлз Кармакал, главен технологичен директор в Mandiant Intelligence, описа хакерите като „едни от най-разпространените и заплашителни актьори, оказващи влияние върху организациите в САЩ днес“.

Bloomberg съобщи за друг фирмата за развлечения Caesars е била ударена от същата група.

Прочетете повече:
Британски училища предупредени за заплаха от кибератака
Как ФБР и NCA разбиха прословутата мрежа за киберпрестъпления

Изображение : Гранд хотелът на компанията в Лас Вегас

„Вероятно ще видим имитатори“

Инцидентът с MGM е силно заподозрян, че е атака на ransomware, при която хакери проникват в нечие устройство или компютърни системи; предотвратяване на достъпа на собственика до тях; и изискват плащане в замяна на декриптиране.

Експертите казаха, че казината са основна цел и трябва да бъдат в повишена готовност.

Алан Лиска, разузнавателен анализатор в охранителната фирма Recorded Future, каза: „Казината по целия свят трябва да бъдат в повишена готовност, защото групите за рансъмуер обичат, когато получават такъв вид внимание.

„Вероятно ще видим имитатори.“

MGM заяви собствено разследване на инцидентът продължава.

Неговият уебсайт все още не работи.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР