Компанията Юнайтед груп (United Group), която е собственик на телекома

...
Компанията Юнайтед груп (United Group), която е собственик на телекома
Коментари Харесай

За "Юнайтед груп" е "абсурдно" искането на "Йеттел" да се забрани сделката за "Булсатком"

Компанията " Юнайтед груп " (United Group), която е притежател на телекома " Виваком " и медийната компания " Нова броудкастинг груп ", разгласи за " голословно, безпочвено и неуместно " към Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да бъде неразрешена договорката за придобиването на най-големия снабдител на телевизия в България " Булсатком ". Това се акцентира в разпратена до медиите позиция на " Юнайтед груп ".

В началото на март стана известно, че в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е образувало произвеждане на 23 февруари по отношение на подадено съобщение за централизация сред " Словения броудбанд " и активи на " Булсатком ". Регистрираната в Люксембург " Словения броудбанд " е притежател на " Юнайтед груп ". До уведомлението за централизация се стига след възражения от " Йеттел " и третия телеком " А1 ".
 Антимонополният регулатор въпреки всичко беше известен за продажбата на Антимонополният регулатор въпреки всичко беше известен за продажбата на " Булсатком "
През септември предходната година беше обявено, че предприемачът Спас Русев е новият притежател на " Булсатком ". Впоследствие обаче стана известно, че договорката за покупката на " Булсатком " от Русев е финансирана от притежателя на " Юнайтед груп "., че прехвърлянето на активи не предстои на регулаторно утвърждение. След възраженията на " Йеттел " и " А1 ", а " Юнайтед груп " се съгласи, че за договорката е нужно утвърждението на регулатора.

Според позицията на " Юнайтед груп " от " Йеттел " са поискали от Комисия за защита на конкуренцията да сплоти една проучвателна процедура, в която страна е Viva Corporate, с процедура за нотифицирани покупко-продажби, по която страна е " Словения броудбанд ".

" Това са разнообразни видове производства с разнообразни участници, които работят в друго качество. Процедурата по разглеждането на уведомлението на " Словения броудбанд " се отнася до придобиването и противоположния лизинг на част от активите на " Булсатком ", показват от " Юнайтед груп ".

Компанията счита, че задачата на настояването на " Йеттел " е да осуети процеса, с цел да забави и усложни процедурата по взимане на решение във връзка с уведомлението, подадено от " Словения броудбанд ". " Нещо повече, с тези си дейности Йеттел България цели само да навреди на бизнеса на " Юнайтед груп " в България ", упорстват от компанията.

Според " Юнайтед груп " " Йеттел " желае от Комисия за защита на конкуренцията да наруши българските закони за да отбрани личните си ползи. Предупреждава се, че компанията ще ще употребява всички правни средства, с цел да отбрани правата и ползите си, в това число и в съда.

компанията, притежател на " Йеттел " - PPF Telecom Group, в противозаконни дейности в Сърбия, където тя също има мобилния оператор " Йеттел ". По думите на Ризов съгласно обществена информация " Йеттел " и Telekom Srbija са сключили контракт за прилагане на инфраструктурата на държавния сръбски телеком, което имало за действителна цел обезвреждане на най-големия им съперник, кабелния оператор SBB.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР