Компанията Westinghouse продължи договора с компанията Xcel Energy за доставка

...
Компанията Westinghouse продължи договора с компанията Xcel Energy за доставка
Коментари Харесай

Westinghouse продължи договора за АЕЦ Prairie Island


Компанията Westinghouse продължи контракта с компанията Xcel Energy за доставка на гориво и оказване на инженерингови услуги за два блока на АЕЦ Prairie Island (САЩ) с реактори PWR (Prairie Island Nuclear Generating Plant in Red Wing, Minnesota.).

Договорът за инженерингови услуги е продължен с 10 години. Договорът за доставка на гориво е удължен за осем презареждащи партиди за всеки от блоковете.

Подготвянето на първата презареждаща партида в границите на продължения контракт ще стартира през 2019 година, а първата доставка – през 2020 година
Голяма част от доставяните в границите на продължения контракт горивни касети ще бъдат направени по плана IFBA/Gad Hybrid, който от Westinghouse се дефинира като иновационен.

В касетите от този вид ще бъде употребена композиция от Integral Fuel Burnable Absorber, IFBA и дребен брой гадолиниеви пръчки.
Подобна композиция, съгласно разработчиците дава опция за по-добра структура и по-ефективен горивен развой.

Горивните касети ще се изготвят в завода на Westinghouse в Columbia Fuel Fabrication Facility in Columbia, South Carolina, Съединени американски щати, а останалата част в шведския цех на компанията - Västerås Fuel Fabrication Facility in Västerås, Sweden.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР