Компанията Volvo ще оборудва автомобилите си с умен ограничител на

...
Компанията Volvo ще оборудва автомобилите си с умен ограничител на
Коментари Харесай

Volvo намалява скоростта на автомобилите си

Компанията Volvo ще оборудва колите си с " интелигентен " ограничител на скоростта, който няма да им разрешава да развиват повече от 180 км/ч. Това е следващата стъпка на шведския производител към осъществяване на тактиката Vision 2020, чиято цел е реализиране на нулева смъртност при произшествия с коли на марката.

Шведите са уверени, че през 2020 година ще разполагат с задоволително съвременни системи, които ще реализиран сходен индикатор. Целта на задачата, която са си сложили във Volvo, е освен да няма починали при произшествия с нейни коли, само че и да се ограничи оптимално броя на потърпевшите.

Новата система ще понижава автоматизирано скоростта на колите на марката при прекосяване край лечебни заведения и учебни заведения. Тя ще дебютира при кросоувъра Volvo XC90 (на първата снимка), който наскоро беше разгласен за най-безопасният автомобил във Англия. От излизане му на локалния пазар през 2002 година до момента нито един човек не е умрял при злополука с него.

В същото време, от марката Polestar, която към този момент е независима компания под шапката на Volvo, оповестиха, че няма да вкарват сходно ограничаване, защото то опонира на на философията на марката. Според президента на Polestar - Томас Ингелат, че понятието " оптималната скорост " би трябвало да бъде свързвано с колите с мотори с вътрешно горене, а не с електромоболите. За колите на ток този индикатор не е значим, защото при тях на напред във времето излизат други приемущества.



" Идеята на Polestar е да се конкурира с Tesla, а възможното ограничение на скоростта ще попречи на тази цел ", разяснява Ингелат.

Новият бранд единствено преди дни показа модела си Polestar 2 (на втората снимка), който ще се конкурира с Tesla Model 3. Производството на електрическия автомобил ще започва през 2020 година, като се чака той да излезе на пазара на цена от 40 000 евро. Под капака на машината има 400 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 5 секунди. Батерията с потенциал 78 кВт/ч, което разрешава пробег с едно зареждане от 500 км.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР