Компанията Volvo разкри нова система за почистване на въздуха в

...
Компанията Volvo разкри нова система за почистване на въздуха в
Коментари Харесай

Volvo представи нова система за почистване на въздуха в салона

Компанията Volvo разкри нова система за разчистване на въздуха в салона, която ще се слага на моделите на марката от серите 60 и 90. Технологията Advanced Air Cleaner се бори с най-малките нездравословни частици PM 2.5 (размер до 2,5 микрометра), които по данни на Световната здравно организация (СЗО) предизвикват съществени болести на дихателна система, в случай че са в по-големи количества.
Както и други сходни системи, комплексът Advanced Air Cleaner мери концентрацията на PM 2.5 в салона, като може да приготвя график на измененията в тях в действително време. Данните за качество на въздуха излизат на централния екран. Премахването на нездравословните частици става с филтър от синтетични нишки и йонизатор, които дружно обезвреждат до 95% от PM 2.5. С помощта на приложението Volvo On Call системата може да бъде задействана преди плануваното пътешестване.


 Volvo съблюдава обещанието си – най-много 180 км/ч Volvo съблюдава обещанието си – най-много 180 км/ч
Преди към година компанията Volvo разгласи, че всички нейни нови коли ще имат ограничител на скоростта, който не разрешава да се р...
В състава на аерозола PM 2.5 елементарна влизат минерални соли, дребни сажди, асфалт, автомобилни гуми и прахуляк от спирачките. В тази категория са включени и биологични замърсители като някои алергени и микроорганизми. Повишаването на концентрацията от PM 2.5, по данни на СЗО, усилва възможностите за насърчаване на сърдечно-съдови болести, поразява дихателната система и води до формиране на злокачествени формирания.
Това е повода, заради която от ден на ден огромни производители вкарват сходни системи в колите си. Изключение на прави даже Rolls-Royce – първокласната английска марка в продължение на 5 години разработваше комплекса Micro Enviroment Purification System, който единствено за 2 минути изцяло почиства салона на автомобила неприятни миризми и прахуляк, а също по този начин и от някои вируси и бактерии.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР