Компанията “Видеолукс Холдинг”, собственик на веригите “Практикер” и “Технополис” започва

...
Компанията “Видеолукс Холдинг”, собственик на веригите “Практикер” и “Технополис” започва
Коментари Харесай

Собственикът на “Практикер” и “Технополис” купава 5 звезден хотел в София

Компанията “Видеолукс Холдинг”, притежател на веригите “Практикер” и “Технополис” стартира да навлиза в хотелиерския бизнес. Дъщерно сдружение на холдинга е изпратило уведомление пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което желае да придобие „ Меридиан Хотелс България “, в чиито активи е 5 звезден хотел от интернационалния бранд “Holiday Inn”.

“Видеолукс Холдинг” АД е основало дъщерната компания “Холидей Парк” ЕООД с “цел придобиването на активи на „ Меридиан Хотелс България “ ЕООД”, написа в известието на Комисия за защита на конкуренцията. Проверка в Търговския указател показва, че шеф на сдружението е Марчо Велчев Марчев, а едноличен притежател на капитала е Видеолукс Холдинг АД. Марчев и сега ръководи още две компании от холдинга - транспортната “Техно Транс” ЕООД, и “Видеолукс” ЕООД, специализира във импорт и търговия на битова електроника и домашен електроуреди.

Антимонополният регулатор прецизира, че придобиваното дружество „ Меридиан Хотелс България “ ЕООД прави активност по даването на хотелиерски услуги. Реално, то има хотел “Holiday Inn”, намиращ се бул. Александър Малинов в Младост. Той предлага 130 стаи и показва, че е в подножието на Витоша, на 10 минути път с кола от центъра на София и летището.

По данни на Търговския указател шеф сега на " Меридиан Хотелс България " ЕООД е Моез Янмохамед, а едноличен притежател на капитала в компанията е " София Стар " ООД, Малта.

Самият бранд “Holiday Inn” е интернационален, като хотели под тази марка има съвсем в целия свят. За да го употребяват хотелиерите употребяват лицензионна такса, а веригата нормално им изпраща мениджмънт, с цел да е сигурна, че се съблюдават високите стандарти за гостите. В момента веригата има 1246 отворени хотели, които оферират общо 228 769 стаи. Първият хотел под марката стартира да работи от 1952 година. Самият факт, че бъдещият покупател е кръстил сдружението “Холидей Парк” приказва, че той най-вероятно ще продължи да работи с интернационалния бранд.
Нетната облага на хотела за предходната година е 1.325 млн. лв. по отношение на 1.713 млн. лв. година по-рано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР