Компанията вече не е под наблюдение Една от големите агенции

...
Компанията вече не е под наблюдение Една от големите агенции
Коментари Харесай

Fitch потвърди рейтинг „B“ със стабилна перспектива за „Еврохолд“


Компанията към този момент не е под наблюдаване

Една от огромните организации за кредитен рейтинг в света - Fitch Ratings, удостовери дълготрайна оценка ‘B’ със постоянна вероятност на Еврохолд България АД, афишират от .

В  посочват още, че отстраняват холдинга от листата им за наблюдаване за възможна отрицателна вероятност по рейтинга (Rating Watch Negative, RWN).

„ Премахването от RWN отразява нашето виждане за намаляването на задлъжнялостта, понижения репутационен риск на Еврохолд и риска от ликвидна рецесия, произлизащ от отнемането на лиценза и процедурата по неплатежоспособност на бившето дъщерно сдружение Евроинс Румъния “, пишат в известието си от Fitch Ratings.

От рейтинговата организация правят оценка позитивно и единодушието на кредиторите и облигационерите на Еврохолд да не предявяват искания по отношение на проблема с румънското застрахователно сдружение, за което същите са се заели документално, осигурявайки цялостна поддръжка за компанията.

От Fitch също по този начин дефинират резултатите на Еврохолд за 2022 година като по-добри от предстоящите. В резултат, задлъжнялостта на холдинга понижава до по-ниско от предвижданото равнище като от организацията предвиждат в допълнение усъвършенстване на индикатора през тази година. За тази наклонност способства мощното показване на енергийния бизнес на холдинга.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР