Компанията вече е наела един етаж от Vertigo Business Towers,

...
Компанията вече е наела един етаж от Vertigo Business Towers,
Коментари Харесай

Софтуерната компания Devexperts открива развоен център в България

Компанията към този момент е наела един етаж от Vertigo Business Towers, където ще се обитава офисът

[Devexperts] Още по тематиката
Враца 2.0

Три години след началото на първия цялостен софтуерен курс в града " Враца програмен продукт общество " продължава да се разраства
26 авг 2018
Софтуерна договорка от Москва, през Сингапур до София

Компанията на серийния бизнесмен Сергей Белоусов Аcronis купи българската " Т-софт " за наеме 300 софтурени експерти
24 авг 2018 Базираната в Мюнхен компания за финансов програмен продукт Devexperts разгласи откриването на собствен развоен център в София. Фирмата ще назначи на работа 80 души в идващите две години, като към този момент е наела един етаж от Vertigo Business Towers в столицата. Devexperts към този момент има офиси в Мюнхен, Анталия и Порто, като за новия развоен център България е била в конкуренция с Унгария и Чехия.

Компанията работи върху софтуерни решения в региона на финансовите пазари, като главните клиенти са брокери, компании за ръководство на финансови активи, банки, стокови тържища и тържища за криптовалути.

" Компанията можеше да избира сред разнообразни дестинации - България, Чехия и Унгария ", разяснява пред " Капитал " Виктор Андонов, който ще управлява развойния център у нас. " Страната ни обаче беше предпочетена заради обстоятелството, че представителите на Devexperts решиха, че тук има повече квалифицирани софтуерни експерти, по-добри условия за бизнеса и отлична софтуерна инфраструктура. "

Развойният център ще бъде ръководен от Виктор Андонов

[Devexperts] Инвестиции и в образованието

От Devexperts отхвърлиха да споделят точната сума на инвестицията в България, само че обявиха, че измежду целите в страната ще бъде вложението в просветителни стратегии, работа с локалните университети, образуване на образования и основаване на стажантски стратегии.

Компанията към този момент има няколко експерти у нас, само че занапред стартира същинската част от наемане на личен състав. Пред " Капитал " Андонов разяснява, че се търсят експерти по свръхбързи логаритми за търговия, обработка на огромни масиви от данни, добавена действителност и изкуствен интелект.

Преди да поеме развойния център на Devexperts, Андонов е работил като експерт в IT сферата и началник на развойния център на DataArt за Европа. Бил е и вицепрезидент по софтуерно инженерство в Moodys Investor Services, както и софтуерен шеф на RecycleBank.

Devexperts е учредена през 2002 година Към момента компанията има над 400 чиновници на световно равнище. Тя създава платформи за онлайн търговия, принадлежности за ръководство на риска и алгоритмични принадлежности за обработка и разбор на данни в действително време. Компанията създава и AI чат ботове за брокери и капиталови мениджъри, както и други технологии с приложение на финансовите пазари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР