Компанията Unmanned Vehicles представи прототип на дрон камикадзе с реактивен

...
Компанията Unmanned Vehicles представи прототип на дрон камикадзе с реактивен
Коментари Харесай

Русия разработи първия дрон камикадзе с реактивен двигател

Компанията Unmanned Vehicles показа първообраз на дрон камикадзе с реактивен мотор K-5 , заяви РИА Новости от ревюто " Екипировка " на Изложбата за достиженията на националното стопанство в Москва.

" Направихме реактивен безпилотен летателен уред, с цел да реализираме скорост. Възможностите за маневриране ни разрешават да се движим с такава скорост ", сподели разработчикът на щанда.

Дронът е оборудван с изкуствен интелект и компютърно зрение за различаване на топлинни сигнатури и образни модели.

„ В близко бъдеще ще се употребява опцията за контролиране на инерционната система, която ще разреши изцяло да се отървем от потреблението на радиоканали “, прибавиха конструкторите.

Според представител на компанията операторът ще би трябвало да премести лутащите се боеприпаси до зоната на задачата, а бордовата система независимо ще ги насочва към съответна цел.

Дронът е оборудван с турбореактивна силова установка, която разрешава да преодолее до 90 километра. Максималната скорост на устройството е 400 километра в час , крайцерската - 200. Масата на потребния товар е шест кг. Завършването и производството, като се изключи мотора, са съветски. Дронът се изстрелва от наземен бързо разгръщащ се катапулт или ракетен ускорител с твърдо гориво.

Както посочи разработчикът, безпилотните летателни апарати в този момент се тестват. Планира се те да бъдат приключени преди края на годината, след което ще бъде показана линия от серийни транспортни средства както в разследваща, по този начин и в ударна версия с разнообразни потребни товари.

Създаването в Русия на самолетен вид дронове камикадзе с реактивен мотор до момента не е съобщавано.

The Ural company Unmanned Vehicles presented the first Russian FPV kamikaze drone with a jet engine

— Victor vicktop55 (@vicktop55)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР