Компанията Unilever Plc, един от световните лидери в храните и

...
Компанията Unilever Plc, един от световните лидери в храните и
Коментари Харесай

Unilever продава чаения си бизнес за 4,5 милиарда евро

Компанията Unilever Plc, един от международните водачи в храните и стоките за бита, продава чайни предприятия, в това число марката Lipton, на капиталовия фонд CVC Capital за 4,5 милиарда евро.

Според прессъобщението на компанията, приходите на подразделението Еkaterra, което има в портфолиото си 34 марки чай, през 2020 година възлизат на към 2 милиарда евро.

Продажбата на това поделение е част от тактиката на компанията да се концентрира върху най-бързо разрастващите се продуктови категории, се споделя в прессъобщението.

Unilever не съумя да се върне към растежа в бизнеса с чай, който се утежни през последните години на фона на изменящите се потребителски желания. През януари 2020 година компанията разгласи, че обмисля да продаде тази своя активност.

Портфолиото на дивизията е доминирано от марките черен чай, чието ползване понижава в Съединени американски щати, Европа и други развити страни в интерес на други типове чай, кафе и бутилирана вода. Unilever разшири портфолиото си с билкови чайове Pukka и закупи марката Tazo от Starbucks. Освен това портфолиото на дивизията включва австралийската марка чай T2, която създава ароматизирани чайове с изключителни усети.

Общо Еkaterra има 11 индустриални завода по целия свят и също по този начин има чаени плантации в три страни.

Unilever оперира допълнително от 100 страни, компанията създава артикули под марките Knorr, Hellmann`s, Lipton, Dove, Omo, Cif, Domestos и др.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР