Компанията „Уестингхаус“ разчита да завърши процедурата по банкрут в близките

...
Компанията „Уестингхаус“ разчита да завърши процедурата по банкрут в близките
Коментари Харесай

„Уестингхаус“ ще продължи преговорите за строителство на АЕЦ в Индия след процедурата по бнкрут


Компанията „ Уестингхаус “ разчита да приключи процедурата по фалит в околните месеци, след което възнамерява да продължи комерсиалните договаряния с Индия за строителството на АЕЦ с шест енергоблока с реактори AP1000 в Ковада (щат Андхра Прадеш). Това съобщи в Ню Делхи вицепрезидентът на „ Уестингхаус “ по плановете в Индия К.М. Раджан, представен от timesofindia.indiatimes.com.

Строителството на реакторите AP1000 в Китай в АЕЦ „ Хаян “ и АЕЦ „ Санмен “ изостава от графика. Финансовите компликации на „ Уестингхаус “ доведоха до това, че в Ковада компанията се е лимитирала единствено до създаването на техническия план.

Междувременно „ Росатом “, който е единственият задграничен сътрудник на Ню Делхи в атомната енергетика, се готви да си сътрудничи с Индия в трети страни - първо в Бангладеш. След като по-рано тази година бе подписано рамково съглашение за строителството на Пети и Шести енергоблок на АЕЦ „ Куданкулам “, сега се търси площадка за строителство на втора АЕЦ в Индия от „ Росатом “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР