Компанията участвала тайно в изграждането на безжична мрежаВодещи медии в

...
Компанията участвала тайно в изграждането на безжична мрежаВодещи медии в
Коментари Харесай

САЩ с нова атака срещу Huawei, помагал на Северна Корея

Компанията взела участие скрито в построяването на безжична мрежа

Водещи медии в Съединени американски щати изнесоха информация за секрети връзки на Huawei със Северна Корея (снимка: CCO Public Domain)

Китайският софтуерен колос Huawei , включен в черния лист на Съединени американски щати , поради опасения за националната сигурност, скрито е оказа помощ л на Северна Корея да построи и поддържа комерсиална безжична мрежа, заяви Вашингтон пост, цитирайки източници и вътрешни документи.

Huawei си е партнирал с държавната китайска компания Panda International Information Technology Co Ltd. по редица планове в Северна Корея в продължение на минимум осем години, прецизира обява на Ройтерс.

Подобен ход би повдигнал въпроса дали Huawei, която е употребила американски технологии в своето съоръжение, е нарушила американския надзор върху износа, с цел да даде техника на Северна Корея.

Съединените щати сложиха Huawei в черен лист през май, като се позоваха на опасения за националната сигурност. Сега американските компании не могат да продават съставни елементи на Huawei без специфични лицензи, само че президентът Доналд Тръмп даде обещание да вдигне възбраната.
още по тематиката
Huawei към момента не е коментирал очертаващия се нов проблем в връзките със Съединени американски щати. От компанията са сбити, че Huawei няма „ бизнес наличие ” в Северна Корея.

Министерството на търговията на Съединени американски щати е проучило вероятни връзки сред Huawei и Северна Корея от 2016 година, само че не свързва обществено двете страни. Huawei и Panda освободиха офиса си в Пхенян през първата половина на 2016 година, напомня Вашингтон пост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР