Компанията Туитър“ съобщ6и, че е открила 201 профила на платформата

...
Компанията Туитър“ съобщ6и, че е открила 201 профила на платформата
Коментари Харесай

„Туитър“ съобщи, че открил 200 профила, свързани с чуждестранна намеса на президентските избори в САЩ


Компанията „ Туитър “ съобщ6и, че е разкрила 201 профила на платформата си, свързани с евентуалната съветска интервенция на президентските избори в Съединени американски щати, предаде The Hill.

Компанията заяви, че 22 от профилите са свързани със страници във „ Facebook “, които са били закрити от обществената мрежа като част от разбора за външната интервенция. „ Туитър “ сочи, че е протекция обвързваните профили. Компанията заяви, че по останалите 179 профила „ са подхванати ограничения “. 

 

 

 

Според компанията нито един от тези 201 профила не е бил регистриран като рекламодател. „ Тиитър “ заяви показа, че „ Русия през днешния ден “ – съветски новинарски уебсайт, разпространяващ на британски език, е употребявал платформата да купува реклами, ориентирани към американски консуматори на сума от 274 хиляди $. Парите са отишли за 1823 послания, „ ориентирани към почитатели на главните медии “. 

 

Членове от управлението на компанията са провели среща със сенатската комисия, с цел да уведомят конгресмените по отношение на разкритията за вероятната интервенция на изборите от задгранични артисти. 

„ Туитър “ заяви, че ще продължи да ускорява отбраната си против интервенция на изборите от външни артисти „ в това число зловредни автоматизирани и спам-профили, както и други действия, които нарушават изискванията за приложимост “. / Фокус

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР