Компанията Цератицит“ ще инвестира 20 млн. евро в разширяване на

...
Компанията Цератицит“ ще инвестира 20 млн. евро в разширяване на
Коментари Харесай

Компания за металообработка инвестира 20 млн. евро в завод в Габрово

Компанията „ Цератицит “ ще влага 20 млн. евро в разширение на индустриалните си мощности за металорежещи и специфични принадлежности в Габрово.

Инвестицията ще докара до откриване на 100 нови работни места, създаване на нова индустриална база и слънчев парк за лични потребности в Габрово. Това стана ясно по време на среща на служебния министър на стопанската система Кирил Петков с представители на компанията, оповестиха от министерството.

През предходната година компанията е имала над 35 млн. лева доходи и е заявила близо 8 млн. лева чиста облага преди налози, като е внесла в държавната хазна налог на стойност 784 000 лева

След инвестицията българското сдружение ще се трансформира в международен център на интернационалната група Ceratizit, заяви изпълнителният шеф Георги Петров. Централата на компанията е в Люксембург.              

Планират се също по този начин и научни проучвания и развиване, както и обучителен център за висококвалифициран личен състав. Компанията към този момент сътрудничи с локалните гимназии в областта на дуалното образование. Министър Петков посочи положителните благоприятни условия за ситуиране на IT център на компанията в страната ни.

Цератицит оперира в България от 1996 година, като сега има 620 чиновници у нас. По света сдружението има 50 завода и над 7500 чиновници, а консолидираните й доходи надвишават 1,38 милиарда евро.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР