Компанията Телеграм планира до два месеца да пусне първата партида

...
Компанията Телеграм планира до два месеца да пусне първата партида
Коментари Харесай

Телеграм ще пусне своя крипровалута

Компанията " Телеграм " възнамерява до два месеца да пусне първата партида от личната си криптовалута Gram, заяви в. " Ню Йорк Таймс ", представен от БГНЕС. Планира се основаването на електронни портфейли, които ще са налични за 200-300 милиона консуматори на онлайн платформата на " Телеграм " в целия свят.

Целта е Gram да се трансформира в новата онлайн валута и метод за изпращане на пари във всяка точка на света.

През 2018 година " Telegram " заяви за създаването на блокчейн-платформата Telegram Open Network (TON) със лична криптовалута Gram. В рамките на два месеца бяха привлечени 1.7 милиарда $ от към 200 вложителя.

В началото на август една от огромните търговски вериги - " Walmart " също подаде поръчка за патент, допускащ основаването на криптовалута. Тя може да бъде вързана за американския $ и да е налична единствено за обособени търговци и сътрудници.

" Фейсбук " също създава криптовалутата Libra. До края на 2019 година ще завърши тестването и се чака тя да бъде пусната на световно равнище при започване на 2020 година Предполага се, че криптовалутата ще се употребява за възнаграждение на артикули и услуги, както и за парични преводи, добавя БГНЕС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР