Компанията Сухой смята да продава самолета на чужди пазари Броени

...
Компанията Сухой смята да продава самолета на чужди пазари Броени
Коментари Харесай

Изтекоха първите снимки на новия руски стелт изтребител

Компанията " Сухой " счита да продава самолета на непознати пазари

Броени часове остават до старта на тазгодишното издание на най-голямото съветско авиокосмическо ревю - МАКС 2021. Именно там ще бъде показан нов стелт изтребител, с който Москва възнамерява да се въоръжи. В мрежата обаче към този момент изтекоха първите фотоси на самолета.

Изтребителят е дело на компанията " Сухой " и има един въздухозаборник под кабината и единствено един мотор, за разлика от " невидимия " Су-57, който е с два. Предполага се, че машината ще има висока маневреност и оптималната скорост от 2200 км/ч.

Семейството на Су-27, МиГ-29 и МиГ-31 също са с два мотора, като последният всеобщ съветски изтребител с един мотор е дебютиралият през 60-те години на предишния век МиГ-21. Междувременно американските F-16 и F-35 са единствено с един мотор. Така новият стелт аероплан се оказва много новаторски за Русия.

Анализаторите означават и друго достижение на Москва. Кремъл е съумял да опази създаването на самолета в загадка, като се допуска, че работата по изтребителя е стартирала най-късно преди 5 години, а може би и при започване на предишното десетилетие.

Според в. " Российская газета " на ревюто ще бъде показан пълностоен първообраз, който може да лети, а не макет.

Руските Военновъздушни сили биха имали огромна изгода от стелт изтребител с един мотор, който е по-бърз и на ниска цена за произвеждане. Освен това сходен аероплан би запълнил значима тактическа ниша, защото до момента в съветските военновъздушни сили преобладават главно тежки изтребители.

Еднодвигателен стелт аероплан има огромен капацитет за продажба на непознати пазари, а от " Ростех " към този момент са разгласили видео, в което загатват, че възнамеряват продажби на Индия, в Арабския свят, Виетнам и други страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР