Компанията-собственик на кей-поп групата BTS се опитва да придобие голям

...
Компанията-собственик на кей-поп групата BTS се опитва да придобие голям
Коментари Харесай

K-Pop войни: Как и защо Южна Корея успя да създаде световен бизнес за милиарди?

Компанията-собственик на кей-поп групата BTS се пробва да придобие огромен дял от главния си търговски противник против близо 900 млн. щатски $, само че фондът Align Partners бие паника и приканва за опазване на финансовата самостоятелност на конкуренцията, предава Ройтерс.

Align Partners оглави медийна акция против проектите на компанията HYBE, притежател на кей-поп групи като момичешката „ НюДжийнс “ и момчешка BTS, да придобие 40% дял от SM Entertainment. Фондът счита, че това е образец за монополизъм и е в нарушаване на комерсиалната бистрота.

Участието на Align Partners в SM Entertainment - пионер в кей-поп бизнеса, зад който стоят групи като „ Гърлс дженърейшън “ и „ Ред велвет “, е единствено 1% - само че въпреки всичко коства десетки милиони долари. Главният шеф на фонда съобщи пред Ройтерс, че HYBE и SM Entertainment се обрисуват като преобладаваща мощ в музикалния бизнес на Южна Корея, който в този момент се развива бързо и в международен мащаб.

„ ХАЙБИ “ и „ Ес ем ентъртейнмънт “ дружно образуват 52% от продажбите на записи през предходната година ", сподели в изявление Ле Чен-хьон, основен изпълнителен шеф на фонда, като се базира на данни на южнокорейската организация за следене на продажбите „ Съркъл чарт “.

„ Билетите за концертите или цените на албумите могат да бъдат нараснали, което, уповавам се, ще попадне под взора на Комисията за обективна търговия “, сподели той в коментар по отношение на въздействието на възможното придобиване върху разнообразието на кей-поп промишлеността.

Съгласно проектите си „ ХАЙБИ “ – с пазарна стойност над 6 милиарда $ - се стреми да придобие спомагателен дял от 25%, откакто към този момент закупи дял от 14,8% от създателя на „ Ес ем ентъртейнмънт “ по-рано този месец. Това се случва три дни откакто „ Ес eм ентъртейнмънт “ подписа договорка за продажбата на дял от 9,05% на южнокорейския софтуерен колос „ Какао “ (Kakao Corp.).

“ХАЙБИ ” към този момент не е разкрила дали има намерение да закупува още от „ Ес ем ентъртейнмънт “ след актуалната оферта. По обща сметка, 40-процентният дял от " Ес ем ентъртейнмънт " ще коства на „ ХАЙБИ “ към 1,137 трилиона вона (884 млн. долара).

Изображение: Getty Images; Инфо: БТА/Христо Кьосев

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР