Компанията собственик на Google - Alphabet, отчете рекордни резултати за

...
Коментари Харесай

Alphabet отчете ръст на печалбите за първото тримесечие на годината

Компанията притежател на Гугъл - Alphabet, регистрира рекордни резултати за първото тримесечие на годината. Ръстът на приходите от над 30% се дължи на пандемията, която принуди хората да останат по домовете си, да гледат видеа в платформата YouTube и да кликат върху уеб реклами, оповестява Financial Times

Технологичният колос разгласи също по този начин стратегия за назад изкупуване на акции на стойност 50 милиарда $, която усили цената им с 4.5% след излизането на новината и това увеличи пазарната му капитализация за пръв път над 1.6 трлн. $.
Добро начало на годината
Приходите на групата са се нараснали с 34% на годишна база - от 41.2 милиарда на 55.3 милиарда $, и са надхвърлили упованията. " Хората се насочиха към търсачката на Гугъл и доста други онлайн услуги, с цел да останат осведомени, свързани и забавлявани ", споделя изпълнителният й шеф Сундар Пичай. Финансовият шеф на компанията Рут Порат дефинира, че сумите " отразяват нараснала интензивност на потребителите онлайн и огромния растеж на приходите на рекламодателите ".

Нетната облага за интервала е скочила над два пъти и е достигнала 17.93 милиарда $.

Приходите от главната активност на Гугъл, тази на търсачката, са се повишили с 30% до 31.9 милиарда $. От Alphabet споделят, че водещи са рекламите на продажби на дребно с помощта на търсения от рода " покрай мен " и " взимане от място ", а благодарение на рекламите компании като Dick`s Sporting Goods удвояват бизнеса си с онлайн търговия по време на рецесията.

Приходите на YouTube съвсем са се удвоили, достигайки 6 милиарда $. Главният действен шеф Филип Шиндрел споделя пред вложителите, че Гугъл " към момента прави всичко допустимо ", с цел да трансформира уеб страницата за видеосподеляне в платформа за огромни вложения. " Историческите подходи за постигане до аудиторията (чрез телевизията) към този момент не работят ", твърди той. " Рекламодателите употребяват YouTube, с цел да доближат до аудитория, която не могат да намерят другаде. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР