Компанията собственик на Facebook Meta Platforms се включи в надпреварата

...
Компанията собственик на Facebook Meta Platforms се включи в надпреварата
Коментари Харесай

Meta започва тестове на новия си изкуствен интелект за реклами

Компанията притежател на Фейсбук Meta Platforms се включи в конкуренцията за артикули с генеративен изкуствен интелект, като съобщи, че ще тества рекламни принадлежности основани на AI, заяви Reuters.

Избрана група рекламодатели ще бъдат поканени да опитват с инструментите в " тестова площадка ", която компанията назовава AI Sandbox, обявиха ръководителите на Meta на конференция в Ню Йорк.

Те отхвърлиха да уточнят какъв брой рекламодатели ще имат достъп до пространството първоначално, само че обявиха, че групата е дребна.

Meta възнамерява да даде достъп на повече рекламодатели през юли и да интегрира някои от функционалностите в рекламни артикули с общо предопределение по-късно през годината.

Това е първият опит на компанията за въвеждане на артикули, които употребяват технологията за генеративен изкуствен интелект, която извлича големи масиви от данни, с цел да генерира ново наличие.

Съобщението на Meta идва ден, откакто нейният максимален съперник в региона на цифровите реклами - Гугъл на Alphabet, съобщи, че ще предлага интеграция на технологията в своите артикули за търсене, е-поща и фотоси.

Meta към този момент има вътрешно звено, което създава разнообразни чипове, ориентирани към ускорение и увеличение на успеваемостта на работата с изкуствен интелект, в това число мрежов чип, оповестиха по-рано източници на Reuters.

Ефективната работа в мрежа е изключително потребна за актуалните системи за изкуствен интелект като тези, които стоят зад чатбота ChatGPT или инструмента за генериране на изображения Dall-E, които са прекомерно огромни, с цел да се поберат в един компютърен чип, и вместо това би трябвало да бъдат разпределени сред доста чипове, свързани между тях.

В допълнение към мрежовия си чип Meta създава и комплициран изчислителен чип, който да образова моделите на изкуствения разсъдък и да прави заключения - развой, при който подготвените модели вършат преценки и генерират отговори на запитвания.

Компанията не чака този чип да бъде подготвен преди 2025 година

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР