Компанията ще започне да поставя етикети на изображения, създадени от

...
Компанията ще започне да поставя етикети на изображения, създадени от
Коментари Харесай

Meta ще наказва потребителите за скриване на произхода на съдържание, генерирано от Ai

Компанията ще стартира да слага етикети на изображения, основани от изкуствен интелект и качени във Фейсбук, Instagram и Threads
През идващите месеци Meta ще стартира да слага етикети на изображения, основани от изкуствен интелект и качени във Фейсбук, Instagram и Threads - до момента в който компанията се приготвя за изборите в Съединени американски щати. Потребителите на платформи, които качват реалистични аудио- и видеофайлове, основани от изкуствен интелект, само че отхвърлят да разкрият произхода им, ще бъдат осъдени.

Президентът на Meta International Ник Клег съобщи, че тези ограничения имат за цел да засилват софтуерната промишленост. Медийните файлове, генерирани от изкуствен интелект, стават все по-трудни за разграничение от същинските. Компанията също по този начин създава принадлежности за разкриване на наличие, генерирано от изкуствен интелект, даже в случай че метаданните му са били редактирани.

Meta разполага със личен генератор на изображения Imagine и основаните от него изображения в платформите на компанията към този момент са обозначени с водния знак Imagined with AI. Изображенията, родени от инструментите на Гугъл, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney и Shutterstock, ще бъдат обозначени по същия метод.

Според Ник Клег софтуерната промишленост от ден на ден изостава в създаването на стандарти за идентифициране на аудио и видеоматериали, основани с изкуствен интелект. Meta би трябвало да следи деликатно по какъв начин те могат да бъдат употребявани за подправяне, само че не може сама да разпознава всички материали. Компанията, с поддръжката на сътрудници, създава няколко начинания за засвидетелствуване на наличието.

Adobe вкара системата Content Credentials за обозначаване на наличие с изкуствен интелект в метаданните и при проявление на уеб страници. Гугъл неотдавна показа нова версия на водния знак SynthID за аудиофайлове. Meta скоро ще стартира да изисква от потребителите си да разкриват информация за реалистични видео и аудиоклипове, генерирани от изкуствен интелект, добави Клег. Тези, които не го създадат, ще бъдат изправени пред последици, вариращи от предизвестие до заличаване на обявата с такова наличие.

Президентските избори в Съединени американски щати ще се проведат тази година, а в навечерието им към този момент имаше редица изявления, генерирани от изкуствен интелект, от името на политици. Но съгласно Клег сходни материали или нямат политическа тежест, или бързо се откриват от администрацията на платформите. Meta също по този начин ще стартира да тества огромни езикови модели, подготвени съгласно стандартите на общността - те ще работят като помощен инструмент за човешките модератори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР