Компанията Sharp официално представи смартфона AQUOS Zero, считан за най-лекият

...
Компанията Sharp официално представи смартфона AQUOS Zero, считан за най-лекият
Коментари Харесай

Sharp AQUOS Zero: най-лекият 6-инчов смартфон

Компанията Sharp публично показа смарт телефона AQUOS Zero , считан за най-лекият телефон с сходни габаритни размери. Той разполага с 6,2-инчов екран при тегло едвам 146 грама. Корпусът на устройството е изработен от лека и здрава магнезиева сплав.

AQUOS Zero е оборудван с OLED екран с огромен разрез, резолюция 2992Х1440 пиксела и съответствие на страните 18,7:9. Дисплеят поддържа технологията Dolby Vision и има 100% обсег на DCI-P3 цветовото пространство. Компанията Sharp още преди Apple оферираше смарт телефони с разрез в екрана, само че преди те бяха доста по-малки.



Новият AQUOS Zero се базира на системата-върху-чипа Snapdragon 845 с 8x Qualcomm Kryo 385 процесорни ядра с тактова периодичност до 2,8 GHz. Графичният ускорител е Qualcomm Adreno 630. Налични са 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск.

Резолюцията на главната камера е 22,6 мегапиксела, а на предната – 8 мегапиксела. Конфигурацията включва скенер за пръстови отпечатъци, LTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0 и GPS модули за безжична връзка, NFC чип за безконтактно разплащане и акумулаторна батерия с потенциал 3130 mAh. Телефонът има отбрана от прахуляк и вода от клас IP68. Звукът от представителите е стерео с поддръжката на стандарта Dolby Atmos. Устройството работи под ръководството на операционната система Android 9.0 Pie.

Продажбите на смарт телефона Sharp AQUOS Zero започват на 15 януари в Тайван. Цената е към $650 . Няма информация, дали ще се продава и в други страни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР