Компанията Schneider Electric, която развива сериозен бизнес в България, обяви,

...
Компанията Schneider Electric, която развива сериозен бизнес в България, обяви,
Коментари Харесай

Френска компания с голям бизнес в България инвестира €140 милиона в електроенергията на Сърбия

Компанията Schneider Electric, която развива сериозен бизнес в България, разгласи, че е подписала контракт за доставката на съоръжение за приблизително напрежение и програмен продукт за мрежово ръководство за рационализиране на електроразпределителна мрежа в Сърбия. Проектът е на стойност €140 милиона, като със сумата е планувана за рационализация в цялата страна.

Усъвършенстването на мрежата ще усъвършенства качеството на електроснабдяването и по този метод ще усъвършенства услугата, предоставяна от оператора на електроразпределителната система на Сърбия Elektrodistribucija Srbije (EDS) и неговите клиенти.

" Убедена съм, че новата инвестиция в модернизацията на нашата електроразпределителна система на стойност 140 млн. евро ще усъвършенства снабдяването на нашите жители, както и на стопанските субекти, и доста ще понижи загубите по мрежата - с по няколко милиона евро годишно ", съобщи сръбският министър председател Ана Бърнабич.
 Снимка 577646
Източник:

Schneider Electric ще усъвършенства напъните на Сърбия за рационализация и автоматизация

Като водещ снабдител на технологии на пазара Schneider Electric разполага със обвързваните артикули, програмен продукт и експертен опит за модернизиране, автоматизиране и трансформиране на цялата мрежа приблизително напрежение в страната.

Дигитализираните мрежи на бъдещето усъвършенстват енергийната успеваемост, форсират интеграцията на възобновимите енергийни източници, като слънчевата и вятърната сила, балансират енергийното предложение и търсене и по този метод улесняват прехода към зелена сила.
 Schneider Electric влага €60 милиона в ново произвеждане край Пловдив
Schneider Electric влага €60 милиона в ново произвеждане край Пловдив

До средата на 2023 година " умната фабрика " ще наеме над 100 нови чиновници

Възможностите за ръководство на данни поддържат напъните за усъвършенстване и декарбонизация на потреблението на сила.
 Снимка 531617
Източник:

Модернизацията и цифровизацията на мрежата също оказват помощ да се дефинира по какъв начин най-добре да се конфигурира и експлоатира съществуващата разпределителна мрежа, което може да понижи или отсрочи огромните финансови вложения за построяването на електроцентрали - като по този начин ще се спестят средства и ще се понижат отпадъците.

" Софтуерът, създаден в Сърбия от Schneider Electric, може да бъде внедрен в нашата енергийна мрежа, с цел да я направи по-надеждна и ефикасна, с по-малко спирания, както и да понижи загубите по мрежата ", уточни Дубравка Джедович, министър на минното дело и енергетиката на Сърбия.

" Горд съм, че Schneider Electric оказва помощ на Сърбия да реализира задачите си за рационализация на мрежата и да поддържа прехода към зелена сила ", посочи Гари Лорънс, президент на подразделението за електрическа енергия и мрежи в Schneider Electric.

Заводът на компанията у нас създава над 40 милиона прекъсвача годишно

През септември предходната година Schneider Electric, профилирана най-вече в произвеждане на машини и съоръжение в областта на енергетиката, разшириха производството си у нас с 30 % посредством три поточни линии за автоматизирани прекъсвачи. 

Сумата на инвестицията е над €60 милиона, а доникъде на 2023 година бяха назначени над 100 души нов личен състав, които бяха особено подготвени за работа с другите роботизирани машини. Заедно с тях общият брой на чиновниците към този момент е над 1000.

За да се отговори на все по-голямото търсене в световен мащаб, процесът на работа в завода на Schneider Electric край Пловдив  е 24 часа, 7 дни в седмицата.

Фабриката е ситуирана на повърхност от 13 дка. Както съществуващата база, по този начин и новата част, работят като " интелигентна фабрика ". Това значи, че огромна част от процесите, свързани с производството, са цифровизирани.
 Френската Schneider Electric напуща Русия, кой купува 5-те й завода
Френската Schneider Electric напуща Русия, кой купува 5-те й завода

Отпускат се средства за подкрепяне на 3500 работещи в компанията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР