Компанията Samsung се предполага, че започва серийно производство на оборудване

...
Компанията Samsung се предполага, че започва серийно производство на оборудване
Коментари Харесай

Samsung ще произвежда оборудване за майнинг

Компанията Samsung се допуска, че стартира серийно произвеждане на съоръжение за майнинг на биткойни и други криптовалути.

По мнение на корейското издание The Bell, от януари конгломератът е почнал да доставя профилирани интегрални схеми (ASIC) на неназован сътрудник от Китай, който ще се занимава с директна дистрибуция на чиповете.

Samsung не е единствената огромна компания, която желае да печели от засиления интерес към криптовалутите. Миналото лято, Asus и MSI пуснаха видео-карти, пригодени за майнинг на виртуални пари, като Ethereum, Litecoin и Zcash, а Kodak разгласи проектите си да сътвори лична криптовалута. След анонса на KODAKCoin, акциите на компанията се усилиха съвсем двойно.

През есента на предходната година, в границите на опит, инженерите на Samsung създадоха майнингова плантация от остарели смарт телефони. Оказа се, че една дузина Galaxy S5, обединени в клъстер, демонстрират даже по-голяма продуктивност и енергийна успеваемост, в сравнение с един компютър с мощен процесор. Може да се допусна, че управлението на Samsung е привлякло внимание върху концепта и вследствие на това, на новия планът беше решено да му бъде дадена зелена светлина.

Южна Корея, родината на Samsung е един от най-големите частни биткойн-обменници в света, преживяващ взрива на криптовалутите. По размера на подписаните покупко-продажби, републиката заема 20-25% от общия пазар на виртуална валута, а биткойните са най-популярните „криптирани“ пари, притежаващи я над два милиона души.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР