Компанията Rolls-Royce представи летателен апарат под името EVTOL. Дебютът на

...
Компанията Rolls-Royce представи летателен апарат под името EVTOL. Дебютът на
Коментари Харесай

Rolls-Royce направи летящо такси

Компанията Rolls-Royce показа летателен уред под името EVTOL. Дебютът на концептуалния модел се състои по време на интернационалното авиационно ревю във Фарнбъро (Вбр). Прототипът е оборудван с 6 електрически мотора, като може да се употребява както за такси, по този начин и за транспорт на товари, оповестиха от прес-службата на английския производител.
Летащият уред е оборудван с 5 места, като може да измине към 800 км с едно зареждане. Максималната скорост на EVTOL е над 400 км/ч, като специфични винтове на машината разрешават тя да излизат и да каца отвесно. Първите тестови полети на прототипа са планувани за 2020 година

Освен това Rolls-Royce взе участие и в още един сходен прокет, където си партнира с различен английски авто производител Aston Martin. Двете компании направиха извънредно транспортно средство с 3 места, което се намира Volante Vision Concept (на втората снимка). Апаратът работи по подобен метод с EVTOL, като също може да излизат и каца отвесно. И неговите проби ще започват след 2 години.
Проектът се управлява от основният дизайнер на Aston Martin - Марек Райхман. Той твърди, че Volante Vision Concept дава визия за новото потомство на градския превоз, което ще измести колите. Дизайнерът добави, че апаратът е с хибридно задвижване, само че към този момент характерностите му се пазят в загадка.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР