Компанията Remixshop.com ще инвестира около 4 милиона лева, за да

...
Компанията Remixshop.com ще инвестира около 4 милиона лева, за да
Коментари Харесай

9 млн. лв. щети от пожара в Казичене

Компанията Remixshop.com ще влага към 4 милиона лв., с цел да стартира да работи още веднъж. Предварителната оценка на вредите от пожара на 15 юли е за към 9 млн. лева Това оповестиха от компанията

Жертви и потърпевши няма. В пространствата все още на случая са били към 25 чиновници на компанията, само че те са се евакуирали извънредно проведено. Пожарната е била на мястото 6-7 минути след подадения сигнал.

Според разкази на очевидци пожарът е зародил на огромна височина и бързо се е увеличен. В помещението, където е почнал, има единствено стока. Това е в действителност разпределителният център, откъдето опакованите продукти поемат по пътя към крайните си клиенти на 7 пазара в Европейски Съюз. Изгорели са огромна част от продуктите, приготвени в специфичните картонени опаковки на Remix за експедиция. Сградата е нова и пространствата дават отговор на всички условия за противопожарна сигурност.

“Инцидентът ще ни забави, само че няма да ни затвори”, споделя Любомир Кленов, един от създателите на Remix. “Преди всичко желаеме да благодарим на лоялните ни клиенти, които са с нас в този сложен миг, обаждат се на нашия колцентър, с цел да ни окажат поддръжка и най-голямото си страдание. Те се интересуват най-много дали ще дойдат поръчаните продукти и нямат терзание, че ще получат назад сумите, платени електронно по поръчки, които няма да можем да доставим. Между другото, съвсем 100% от сумите по такива поръчки към този момент са възобновени към клиентите ни.”

В пожара от 15 юли изгоря стока, с която компанията работи освен в България, само че и в Румъния, Полша, Гърция, Унгария, Словакия и Чехия.

Заради случая се наложи компанията да прекрати краткотрайно продажбите за всички седем пазара в Европа. Това води до обилни пропуснати изгоди. Оценката е, че ще се отрази отрицателно и на целия бранш за търговия на облекла втора ръка онлайн у нас.

Другата загуба, чийто резултат занапред ще се пресмята, е, че случаят ще забави темповете на напредък на компанията. Миналата година Remix бе избрана от Ernst & Young за една от най-бързо разрастващите се компании в Централна и Източна Европа. Все отново, твърдото желание е тази година да бъде реализиран растеж по отношение на 2016 година, въпреки и с по-малко от плануваното.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР