Компанията Red Hat, един от най-големите производители на Linux софтуер,

...
Компанията Red Hat, един от най-големите производители на Linux софтуер,
Коментари Харесай

Доходите на Red Hat нараснаха и превишиха очакванията на аналитиците

Компанията Red Hat, един от най-големите производители на Linux програмен продукт, показа финансовите си доклади за последното тримесечие. Доходите на Red Hat решително набъбнаха и превишиха упованията на Уолстрийт.
Чистата облага на Red Hat за тримесечието е в размер на $101 милиона, което е 54 цента на акция. През същия интервал на предходната година облагата бе $68 милиона или 37 цента на една скъпа книга.

Брутната облага, в която не са включени разноските за заплати и другите разноски на компанията доближи 73 цента на акция, което е с 2 цента повече в сравнение с чакаха финансовите анализатори на Thomson Reuters.

Приходът на Red Hat също надвиши междинната прогноза – $749 милиона, до момента в който прогнозата на специалистите бе $739 милиона. На годишна база продажбите на програмен продукт за Linux са нарастнали с 22%.

Доходите от абонаменти за приемането на най-нов Linux програмен продукт доближиха $656,9 милиона, до момента в който предходната година те бяха $543,3 милиона. Услугите за техническа поддръжка и образование донесоха $91,1 милиона.

Президентът и общоприет шеф на Red Hat Джим Уайтхърс (Jim Whitehurst) свърза повишените приходи с огромното търсене на хибридни облачни технологии, в това число и на основни технологии, конвейерни платформи и решения, които дават достъп и ръководство на частни електронни облаци.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР