Компанията разработчик на видео играта Fortnite – Epic Games, ще

...
Компанията разработчик на видео играта Fortnite – Epic Games, ще
Коментари Харесай

Създателят на Fortnite съди Apple и Google

Компанията разработчик на видео играта Fortnite – Epic Games, ще съди Apple и Гугъл поради свалянето на приложението му от техните онлайн магазини.

Като причина за дейностите си от двата софтуерни колоса показват нарушавания в напътствията за заплащания вътре в играта, което накара Epic Games да заведе дело, написа „ Ройтерс “.

„ Apple се трансформира в това, против което се обявяваше преди време: бегемотът, който се стреми да управлява пазарите, да блокира конкуренцията и да заглуши нововъведенията. Apple е по-голяма, по-мощна, по-укрепена и по-зловеща от монополистите от предходната година “, написа в жалбата на Epic Games, подадена в северния регион на Калифорния. Не се търси парично обезщетение.

Софтуерната компания нападна Apple и в обществените мрежи с подигравка на известната тв реклама „ 1984 “, както и с акцията с хаштаг #FreeFortnite, с която прикани играчите да търсят компенсации, откакто са изгубили достъп до играта.

В отговор Apple също излезе със мнение по тематиката. „ Фактът, че техните бизнес ползи в този момент ги водят към гледище за специфични сделки, не трансформира това, че тези инструкции основават условия на равнопоставеност за всички разработчици и вършат магазина безвреден за всички консуматори “, гласи част от него.

Анализаторите имат вяра, че точно развлекателните приложения имат основна роля във образуването на приходите на AppStore – най-доходоносният съставен елемент в сегмента на услугите на учредената от Стив Джобс корпорация. Един от съперниците ѝ, платформата за стрийминг на музика Spotify, поддържа решението на Epic.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР