Компанията разкри бизнес стратегията си пред акционериЦветан Алексиев, изпълнителен директор

...
Компанията разкри бизнес стратегията си пред акционериЦветан Алексиев, изпълнителен директор
Коментари Харесай

Сирма Груп с цел от 120 млн. евро през 2022 г.

Компанията разкри бизнес тактиката си пред акционери

Цветан Алексиев, изпълнителен шеф на Сирма Груп, разгласи задачата пред компанията – да доближи 120 млн. евро доходи към 2022 година

Стратегическите цели на Сирма Груп Холдинг плануват до края на 2022 година приходите от продажби да набъбнат до 120 милиона евро, което дава отговор на 35%  CAGR на приходите за интервала, стана ясно от среща на управлението на компанията с акционери.

Съгласно тактиката, към 2022 година 70% от приходите от продажби ще бъдат генерирани в Северна Америка и Европа при доминиращ дял (отново 70%), реализиран посредством потребление на XaaS модел на продажби. Бързият ритъм на напредък следва да бъде изпълнен при опазване на оперативната успеваемост от 29% EBITDA марж.

Сирма дефинира тъкмо главните детайли на Стратегията и задачите, които си е сложила за интервала 2018-2022 година, както и индикаторите (KPI), посредством които ще се мери постигането им. Определени са стратегическите технологии, които ще залегнат в основата на бъдещото развиване на Групата и нейната софтуерна промяна.

За пет години Сирма Груп реализира 24% CAGR на приходите

Целта на софтуерната промяна на Сирма е централизация на когнитивните технологии и развойна активност в Sirma ENterprise Platform with AI (накратко SENPAI), което ще разреши на Групата да развива мощно конкурентоспособни приложения в определените от нея вертикали на специализация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР