Компанията преговаря за инвестиции в размер до 800 млн. долараКитайският

...
Компанията преговаря за инвестиции в размер до 800 млн. долараКитайският
Коментари Харесай

Лидерът при дроновете DJI се готви за борсата

Компанията договаря за вложения в размер до 800 млн. $

Китайският производител DJI управлява към 70% от световния пазар на потребителски дронове

DJI Technology, най-големият производител на потребителски дронове, води договаряния с вложители за финансиране в размер до 800 млн. $, преди да излезе на бората, съобщи Ройтерс.

С привличане на капитали DJI желае да разшири своите бизнес благоприятни условия в области като селско стопанство, енергетика и строителство, както и при безпилотните летателни апарати за инспекция на инфраструктурата.

Според източници, осведомени с договарянията, компанията търси вложения в размер от 500 до 800 млн. $. Очаква се договорката да бъде финализирана в околните месеци, а първичното обществено предложение на акции (IPO) на борсата в Хонконг или в Китай да се състои през 2019 година
още по тематиката
DJI управлява към 70% от световния пазар на дронове за потребностите на компании и крайни консуматори. През 2015 година водачът притегли 75 млн. $ вложения и беше оценена на 8 милиарда $. Две години по-късно цената й се повиши на 10 милиарда $.

Анализаторската компания IDC предвижда, че размерът на световния пазар на дронове ще доближи 9 милиарда $ през 2018 година, а в идващите петилетка ще пораства с 30% годишно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР