Компанията предлага на потребителите да мигрират към iOS и AndroidПотребителите

...
Компанията предлага на потребителите да мигрират към iOS и AndroidПотребителите
Коментари Харесай

Microsoft обяви краен срок за поддръжка на Windows 10 Mobile

Компанията предлага на потребителите да мигрират към iOS и Android

Потребителите на Windows 10 Mobile ще би трябвало скоро да сменят платформата (източник: Microsoft)

С публично известие на уеб страницата си Microsoft разгласи датата за преустановяване на поддръжката на операционната система Windows 10 Mobile. Компанията също по този начин предложи на потребителите на платформата да мигрират към iOS или Android.

Считано от 10 декември 2019 година, притежателите на мобилни устройства под ръководство на Windows 10 Mobile няма да получават повече актуализации на сигурността и безвъзмездна техническа поддръжка. Самите устройства ще продължат да работят и след тази дата, само че с изключение на обновленията ще отпаднат и редица услуги.

Все отново потребителите ще могат да разчитат на поддръжка от външни компании или в границите на платени стратегии на Microsoft, прецизират от Редмънд. Техническата поддръжка на Microsoft обаче ще приключи общодостъпните актуализации и корекции на бъгове за Windows 10 Mobile.

След прекъсване на поддръжката в продължение на три месеца – до 10 март 2020 година – ще се генерират автоматизирани или ръчни аварийни копия на настройките на устройствата и някои приложения. Също по този начин услуги като възобновяване на устройството от съществуващо аварийно копие ще продължат да работят още 12 месеца.
още по тематиката
До 10 декември 2019 година Microsoft ще продължи да поддържа устройства, за които е налична Windows 10 Mobile версия 1709. За моделите Lumia 640 и 640 XL последната поддържана версия е Window 10 Mobile 1703, която ще бъде „ пенсионирана “ на 11 юни 2019 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР