Компанията PPF Telecom Group - собственик на мобилния оператор Yettel

...
Компанията PPF Telecom Group - собственик на мобилния оператор Yettel
Коментари Харесай

Собственикът на Yettel и Би Ти Ви: Сделката за "Булсатком" може би трябва да се провери и на ниво ЕС

Компанията PPF Telecom Group - притежател на мобилния оператор Yettel и телевизия Би Ти Ви, обмисля опцията да сезира антимонополната комисия за възможен картел сред някои от участниците в договорката за промяна на собствеността на " Булсатком " . Това споделя в изпълнителният шеф за Централна и Източна Европа на PPF Telecom Group Марек Слачик.
По думите му размерът на приходите на участващите сдружения, оборотът и териториалният им обсег в Европейския съюз " евентуално би могъл да оправдае догатката, че способените органи биха могли да проучат някои параметри на договорката и на равнище Европейски Съюз ".
., че стартира инспекция на договорката, при която сдружение на предприемача Спас Русев купи компанията за доставка на телевизия и интернет " Булсатком " с заем от притежателя на различен участник на този пазар - " Виваком ". беше това да стане посредством прекачване на активи на купуваното сдружение. Комисията се базира на медийни изявления и сигнали от мобилните оператори Yettel и А1. Тя не е била известена авансово за реализиране на концентрацията и по тази причина е решила да ревизира договорката.

" Ние, да вземем за пример, дадохме конкурентна оферта за придобиване на " Булсатком ", само че не спечелихме търга, тъй като нашето желание беше да се търси утвърждение от Комисия за защита на конкуренцията. Малко по-късно от медийни изявления стана ясно, че договорката за продажбата на " Булсатком " е била подписана с различен покупател, само че антимонополният регулатор не е бил известен, както повелява законът ", споделя Слачик в изявлението в този момент.

По този метод нашият съперник може да трансферира действителната икономическа стойност на “Булсатком ” към себе си и по този начин да придобие забележителна пазарна мощ. Тези данни би трябвало да бъдат тествани от Комисия за защита на конкуренцията. Ние сме доста загрижени, както евентуално и A1. Надяваме се, че Комисия за защита на конкуренцията ще предприеме съответните дейности, с цел да отбрани конкуренцията на пазара и което е по-важно - потребителите.
Марек Слачик,
PPF Telecom Group

" Като един от най-големите вложители, данъкоплатци и работодатели в страната ние чакаме и имаме желанието да работим на пазар, който се контролира посредством пазарни механизми, в условия на почтена конкуренция и правила. Убедени сме, че спазването на нормативните разпореждания и съответно Закона за защита на конкуренцията е основен принцип, който следва да управлява освен нас, само че и всеки състезател на пазара ", продължава той.

В отговор на различен въпрос Слачик декларира, че PPF не възнамерява продажба на която и да е от фирмите си в България, в това число Би Ти Ви .

" Многократно сме казвали, а и доказвали, че сме сериозен състезател на българския пазар, който има дълготрайни цели...Имаме съществени капиталови планове за България. Планираме да продължим да се развиваме тук ", споделя още Слачик пред " 24 часа ".

 Антимонополната комисия стартира инспекция на договорката на Спас Русев за Антимонополната комисия стартира инспекция на договорката на Спас Русев за " Булсатком "

 Спас Русев
© Надежда Чипева, Капитал

Спас Русев
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР