Компанията потвърди, че планира да разшири дейността си в Югоизточна

...
Компанията потвърди, че планира да разшири дейността си в Югоизточна
Коментари Харесай

HP, Apple, Microsoft, Samsung изнасят производството си от Китай и търсят други дестинации

Компанията удостовери, че възнамерява да разшири активността си в Югоизточна Азия и Мексико. Според източници HP възнамерява да реалокира част от производството на потребителски преносими компютри в Мексико, а в Тайланд – част от производството на по-модерни бизнес преносими компютри. 

 

Съобщава се също, че компанията обмисля пренасяне на част от производството във Виетнам.

Така HP, която е на второ място по продажби на лични компютри в света след китайската Lenovo, желае да разнообрази веригите си за доставки и да бъде по-малко подвластна от доставките от Китай. 

 

Други западни компании към този момент започнаха сходни дейности. По този метод, съгласно Nikkei, към 20% от компютрите, създадени от американската компания Dell тази година, ще бъдат във Виетнам. До края на 2024 година компанията също по този начин възнамерява да спре да употребява в оборудването си чипове, създадени в Китай.

 

Apple също по този начин последователно реалокира част от производството от Китай към Виетнам, Индия и други страни. Други компании, които вземат сходни решения, включват Samsung, Microsoft, Гугъл, Amazon.

 

„ Основната цел на диверсификацията на веригата за доставки е да се понижат рисковете, свързани с напрежението сред Съединени американски щати и Китай, или да се възползват от новите индустриални центрове във Виетнам и други страни в Югоизточна Азия “, разяснява Кирън Джесъп, анализатор в изследователската компания Canalys, представен от Банкер.

 

„ Планът на HP е да реалокира сглобяването на артикули отвън Китай като начало, стига да не е поел явен и мощен ангажимент да премине към чипове и съставни елементи, създадени отвън Китай “, показва експерт по веригата за доставки, поискал да остане неизвестен, представен от Financial Times.

 

Освен това, съгласно източници, HP към този момент договаря с производители на електронни съставни елементи от Виетнам.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР