Компанията помага на родни производители да стигнат до чужди пазариБългарски

...
Компанията помага на родни производители да стигнат до чужди пазариБългарски
Коментари Харесай

Заради “Лидл” в Германия ядат български десерт, а в Гърция - от нашето олио

Компанията оказва помощ на родни производители да стигнат до непознати пазари
Български производители изнасят самун в Румъния, олио в Гърция, а в Германия - български недопечен здравословен десерт. Достъпът до непознати пазари за българските компании е подкрепят от “Лидл ”, а родни производители изнасят още млечни и месни артикули, алкохол и други

Благодарение на партньорството си с “Лидл ”, те са съумели да продадат български продукти за над 30 млн. лева през 2018 година, което е 100% годишен растеж, изясни Милена Драгийска, изпълнителен шеф на “Лидл България ”.

Инициативата стартира от Румъния с осем български компании през 2012 година Със седем от тях “Лидл ” към момента е сътрудник.

“Приветствам всички старания, които вършат комерсиалните вериги и съответно “Лидл ” в поддръжка на българските производители. Бих желала да поздравя “Лидл ” за контрола на качеството на продуктите, които продават, тъй като потребителите имат потребност от качествени артикули когато и да е ”, съобщи земеделският министър Десислава Танева.

“Успехът на сходен експорт е обвързван сигурно и с популяризирането на България като кулинарна дестинация. Тук принос може да има и туризмът. Опитвайки от българските артикули по време на отпуската си тук, а след това с вяра да го потърси и в своята страна ”, сподели Драгийска.

“Лидл ” съумява да доближи над 80% растеж от 2016 година до 2018 година, като към този момент оказва помощ на 36 производители на 109 продукта да доближат до непознати пазари. През 2016 година износът възлиза на 13 млн. лева, година по-късно е 15 млн. лева, по-късно се удвоява.

“Ако цифрите за 2018 година са впечатляващи, то упованията ни за 2019 година са още по-високи. До края на септември 2019 година 36 български производители са съумели да осъществят продажби в комерсиалната мрежа на “Лидл ” в Европа на обща стойност съвсем 24 млн. лева Сред тях са и нови пазари като Англия, Северна Ирландия и Сърбия ”, похвали се още Драгийска. И добави:

“С това демонстрират, че когато качеството е такова, каквото би трябвало да бъде, имаме отлична цена и нововъведения в продуктите, резултатът няма по какъв начин да не е подобен ”. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР