Компанията планира да разшири портфолиото в премиум сегментаБрандовете Belkin и

...
Компанията планира да разшири портфолиото в премиум сегментаБрандовете Belkin и
Коментари Харесай

Foxconn поглъща Belkin и Linksys за $866 млн.

Компанията възнамерява да разшири портфолиото в премиум сегмента

Брандовете Belkin и Linksys минават в ръцете на Foxconn

Тайванският производител Foxconn гълтам Belkin International – компания за електроника, известна с марките Belkin, Linksys, Wemo и Phyn. Сделката е на стойност 866 млн. $.

Търговската марка и подразделението за мрежови артикули Linksys бяха купени от Belkin преди пет години от Cisco. В допълнение към тях, марката Belkin е добре прочут на почитателите на Apple с устройства като външни акумулатори, кабели и други аксесоари.
още по тематиката
Брандът Wemo пък обгръща артикули за умния дом, съвместими с платформата Apple HomeKit. Подразделението Phyn създава интелигентни системи за мониторинг на качеството на водата, за нейното пречистване и надзор.

Сделката се прави посредством подразделението Foxconn Interconnect Technology. Купувачът възнамерява да разшири портфолиото на добитите компании в премиум сегмента и да акцентира върху устройствата за умния дом.

Foxconn е най-големият в света производител на ИТ артикули по поръчка на водещи в света марки. Така да вземем за пример, тайванската компания е главен сътрудник на Apple по линия на iPhone. Нeотдавна Foxconn купи мажоритарен дял в Sharp и към този момент възстановява позициите й на пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР