Компанията планира да пусне 28 системи до края на годинатаGigabyte

...
Компанията планира да пусне 28 системи до края на годинатаGigabyte
Коментари Харесай

Gigabyte обяви семейство сървъри на база AMD EPYC 7002

Компанията възнамерява да пусне 28 системи до края на годината

Gigabyte създава цялостна гама сървърни системи с процесори AMD EPYC (снимка: Gigabyte)

Gigabyte, основен сътрудник в извеждането на процесорите AMD EPYC на пазара, е в първата вълна производители на сървъри, които пуснаха модели с новия AMD EPYC 7002. Новите системи на Gigabyte ще предложат на клиентите високи изчислителни и входно-изходни благоприятни условия за актуалните осведомителни центрове, HPC и облачни среди.

Gigabyte и AMD: мощни сътрудници за EPYC

Винаги в челото на нововъведенията, Gigabyte вижда капацитета на 1-вото потомство AMD EPYC още преди да излезе на пазара през 2017 година и през идващите две години създава цялостна гама сървърни системи с тази фамилия процесори – общо 18 модела сървъри и дънни платки.

Gigabyte се опира на своя стабилен опит с 1-вото потомство EPYC и в този момент е подготвена с общо 28 системи, основани на 2-рото потомство AMD EPYC процесори, които възнамерява да пусне към края на 2019 година – съвсем двойно повече от моделите с първото потомство чипове.

Процесорите AMD EPYC 7002 серия

Новите процесори AMD EPYC 7002 серия са първите в света x86 сървърни чипове, направени по 7-нм технология. Снабдени с 8 до 64 „ Zen 2 ” ядра, AMD EPYC процесорите от 2-ро потомство са подготвени за PCIe 4.0 системи с два пъти по-висока входно-изходна пропускателна дарба от PCIe Gen 3.0, и разрешават да се интегрира идващото потомство външна страна като високоскоростни мрежови карти, ултрабързи SSD и други.

Второто потомство EPYC поддържа и по-бързи DDR4 канали за потребление на памети до 3200 MHz. Процесорите AMD EPYC 7002 серия се чака да обезпечат до два пъти по-висока продуктивност на цокъл и до 4 пъти повече FLOPS (операции с плаваща запетая в секунда) по отношение на AMD EPYC 7001 серия.

(снимка: Gigabyte)

Сървърни системи Gigabyte с AMD EPYC 7002 серия

Gigabyte ще пусне на пазара една от най-пълните сървърни продуктови линии с процесорите AMD EPYC 7002 серия, измежду които:

(снимка: Gigabyte)

Gigabyte ще пуска своята цялостна продуктова гама сървъри с AMD EPYC 7002 процесорите на няколко талази до края на 2019 година Представители на първата вълна са следните системи:

Тези системи разрешават да се закупува единствено това, което е нужно за поддръжка на условията на бизнес приложенията, с огромни благоприятни условия за надграждане и продуктивност, налична преди единствено с двупроцесорни модели. Gigabyte R152 и R272 системите оферират безкомпромисни еднопроцесорни решения с до 64 ядра и 128 влакна, до 2TB DDR4 памет в 16 слота и многообразие от 2,5 ” или 3,5 ” NVMe/SATA/SAS сторидж устройства. За систематичните интегратори компанията предлага Gigabyte MZ32-AR0 дънна платка – основата на сървърните серии R152 и R272.

Сървърните системи на Gigabyte от сериите R182/R282  употребяват по два процесора EPYC 2-ро потомство за до 128 ядра и 256 влакна на система. Те разполагат с 32 DIMM слота за до 4TB DDR4 памет и благоприятни условия за разнообразни комбинации от NVMe и SATA/SAS сторидж конфигурации, PCIe Gen 4.0 разширителни слотове, в това число OCP 3.0 слот. Двупроцесорните сървъри за монтиране в долап са идеални за софтуерно-дефинирани и виртуализирани инфраструктури и поддръжка на приложения, нуждаещи се от висока продуктивност като разбор на бази данни или огромни, високопродуктивни сторидж масиви.

4-модулните 2U сървъри от Н-серия на Gigabyte с AMD EPYC са получили до момента необятна известност и утвърждение в промишлеността. Според изданието Serve The Home, те просто са „ …въздушно-охлажданите AMD EPYC платформи с допустимо най-висока компактност на пазара. Използвайки 2U4N шасито с 8xEPYC Rome CPU и място за още мрежови съставни елементи, могат да се изградят системи с до 10240 ядра и 20480 влакна в 40U шкафово пространство… ”.

Освен че се отличават с висока компактност, Н-серията сървъри на Gigabyte оказват помощ да се понижи съществено общата стойност на владеене (TCO). Например, шасито е със споделени охладители и зареждания за понижаване потреблението на сила и облекчение на поддръжката, и включва характерности като СМС модул (контролер за ръководство на шасито) за опростяване на ръководството и понижаване на окабеляването за всичките 4 модула. Предимствата са ясни – системите Gigabyte H-серия обезпечават на практика идентична продуктивност на четири броя 1U сървъри, като понижават употребяваното шкафово пространство с 50%, потреблението на сила – с 4%, броя на зарежданията – със 75% и броя на главните кабели за захранване/1GbE/управление с 56% (7 v. 16.).

(снимка: Gigabyte)

Лесни и мощни принадлежности за ръководство

Всички Gigabyte сървъри с AMD EPYC процесори разполагат с AMI MegaRAC SP-X – уеб-базирана платформа за BMC (baseboard management controller) ръководство на сървърите с елементарен за потребление графичен потребителски интерфейс. BMC решението за ръководство на Gigabyte е забавно и с това, че дава HTML5-базиран iKVM клиент за отдалечено ръководство като общоприета функционалност, без нужда от закупуване на спомагателен лоценз.

Достъпна за гратис евакуиране е също GSM (Gigabyte Server Management) платформата за отдалечено ръководство на голям брой сървъри на Gigabyte, съвместима с IPMI или Redfish интерфейси за връзка. GSM включва настолно и мобилно приложение, както и плъгин за VMware vCenter.

Сървърните решения на Gigabyte се оферират у нас от дистрибутора SG-Computers Engineering ООД. На уеб страницата на компанията е налична спомагателна информация за настоящите оферти на Gigabyte.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР