Компанията Pfizer заяви, че ваксина ѝ срещу COVID-19 осигурява силна

...
Компанията Pfizer заяви, че ваксина ѝ срещу COVID-19 осигурява силна
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer със 100% ефективност във възрастовата група 12-15 години

Компанията Pfizer съобщи, че ваксина ѝ против COVID-19 обезпечава мощна дълготрайна отбрана против ковид. Това са посочили данните от изследване на късен стадий /Фаза 3/. То е било извършено измежду 2228 юноши на възраст от 12 до 15 години.

Серия от две дози от имунизацията на Pfizer е била 100% ефикасна против COVID-19 седем дни до повече от четири месеца след слагане на втората доза, заяви фармацевтичната компания.

Нежеланите резултати са „ като цяло съвместими с други клинични данни за сигурност на имунизацията “, без съществени опасения за сигурността по време на следенето, обхващащо минимум 6 месеца след втората доза.

Дългосрочните данни ще поддържат плануваното подаване за цялостно регулаторно утвърждение на имунизацията в тази възрастовата група в Съединените щати и по света.

През май имунизацията към този момент получи позволение за незабавна приложимост при деца на възраст 12-15 години в Съединени американски щати. През август пък Администрацията по храните и медикаментите (FDA) на Съединени американски щати даде цялостно утвърждение за приложимост на имунизацията на Pfizer/BIoNtech при лица на възраст 16 и повече години.

Според данните от Фаза 3 по време на изследването са регистрирани 30 заболели от 2228 подрастващи, всички те са били от групата на получилите плацебо.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР