Компанията Pfizer все още не е доставила на Европейския съюз

...
Компанията Pfizer все още не е доставила на Европейския съюз
Коментари Харесай

Ройтерс: Pfizer е доставила на ЕС 30% по-малко от планираните дози от ваксината си

Компанията Pfizer към момента не е доставила на Европейския съюз към 10 милиона дози от имунизацията си против ковид, които е трябвало да бъдат доставени още през декември предходната година. Това настояват неназовани европейски чиновници пред организация Ройтерс. По думите им недоставените дози са към една трета от общото количество, което американската компания е поела ангажимент да достави на Европейски Съюз от декември до момента.

Забавянето е следващият удар за Европейски Съюз, който към този момент бе обиден от закъснение на доставки и от англо-шведския производител на медикаменти AstraZeneca и американската компания Moderna. Освен това съюзът и по-ранно към този момент се сблъска със закъснения, свързани с имунизацията на Pfizer.

Новината повдига въпроси и за смисъла от скица за надзор на износа на ваксини от Европейски Съюз, която беше призната в края на януари, с цел да обезпечи навременни доставки, само че към момента не е задействана, макар дефицита на ваксини, отбелязва Ройтерс.

До средата на предходната седмица Pfizer бе доставила на Европейски Съюз 23 милиона дози от имунизацията, създадена взаимно с немската компания BioNTech, декларирал пред организацията представител на Европейски Съюз, който взе участие директно в договарянията с американската компания.

Това е с към 10 милиона дози по-малко, в сравнение с Pfizer обещаваше да достави доникъде на февруари, споделил втори чиновник, който също взе участие в договарянията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР