Компанията Pfizer обяви, че иска разрешение от здравните власти в

...
Компанията Pfizer обяви, че иска разрешение от здравните власти в
Коментари Харесай

В САЩ се готвят за трета доза ваксина срещу коронавирус за непълнолетни, Великобритания иска да го стори за 2 месеца за пълнолетните

Компанията Pfizer разгласи, че желае позволение от здравните управляващи в Съединени американски щати за слагане на бустерни дози от имунизацията ѝ против ковид измежду юношите на възраст 16 и 17 години с оглед появяването на новия вид на вируса Oмикрон, съобщи БГНЕС.

Досега Администрацията по храните и медикаментите (FDA) е издавала единствено позволения за слагане на трета доза на хора на възраст над 18 години, шест месеца след главната им имунизация с препаратите на Pfizer или Moderna, или два месеца след инжекцията на JohnsonJohnson.
Д-р Антъни Фаучи: Определението за изцяло имунизиран в Съединени американски щати може да се промени
Определението за изцяло имунизиран може да се промени, на фона на появяването на от ден на ден доказателства за това по какъв начин отбраната от ваксинат...

" Подадохме искане до FDA за разширение на разрешението за незабавна приложимост на бустерна доза от нашата ваксина против COVID-19, тъй че да обхване и 16-, и 17-годишните ", написа в Twitter основният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла. " Надяваме се да осигурим мощна отбрана на допустимо най-вече хора, изключително в светлината на новия и по-заразен вид ", се споделя още в известието.

Експертите са загрижени, че моделът на разновидностите, открити при разновидността Oмикрон ще значи, че отбраната, генерирана от актуалното потомство ваксини, може да понесе непълен удар. Макар че до няколко седмици би трябвало да са налице лабораторни данни, които да потвърдят или отхвърлят тази догадка, здравните управляващи на Съединени американски щати приканват всички възрастни да си слагат подсилваща доза, тъй че да бъдат предпазени против тежко преболедуване след заразяване с ковид.

Въпреки че повече от 200 случая на Омикрон са открити в над дузина страни, до момента не е регистриран нито един в Съединените щати, където разновидността Делта господства при 99% от всички инфектирани.

Междувременно английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че на всички пълнолетни във Англия ще бъде препоръчана реваксинация против ковид до края на януари, 2022 година. Причината, несъмнено, е появяването на разновидността Омикрон.
Съединени американски щати се готвят публично да започват реваксинация против ковид
Очаква се през днешния ден, 19 ноември, Администрацията по храните и медикаментите към министерството на опазването на здравето и човешките запаси на Съединени американски щати...

Джонсън даде втора конференция за три дни, отдадена на Омикрон. Британският министър председател съобщи, че английското държавно управление ще направи всичко, с цел да може всеки, който има право на трета ваксина, да я получи. Срокът сред втората и третата доза ще бъде скъсен на 3 месеца. Общо 22 случая на заразяване с Омикрон са регистрирани в Обединеното кралство - 13 в Англия и 9 в Шотландия.

Почти 18 милиона британци към този момент са с трета доза ваксина против ковид. Само в Англия още 14 милиона следва да получат бустер ваксина.

Джонсън осведоми, че имунизациите ще бъдат разпределени в 1500 центрове и лечебни заведения. Той добави, че 400 военни са извикани да оказват помощ на националното опазване на здравето и огромна войска от доброволци. " Центрове за имунизирани ще поникнат като коледни дръвчета ", пошегува се министър председателят.

Здравни специалисти разясниха, че срокът до края на януари за цялостно имунизиране с бустер доза е упорит, само че изцяло изпълним.
Бустерни дози против ковид - на всеки шест месеца?
След имунизация против ковид броят на антителата понижава и се предлага подсилваща /бустерна/ имунизация след шест месеца. Колко...

Междувременно Sky News заяви, че от ден на ден заведения анулират планувани kоледни празненства, обезпокоени от новия вид, дефицит на служащи и проблеми със снабдителната верига.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР