Компанията патентова уникална дисплейна система със сензориApple активно разработва технологии

...
Компанията патентова уникална дисплейна система със сензориApple активно разработва технологии
Коментари Харесай

Apple ще копира човека в допълнена реалност

Компанията патентова неповторима дисплейна система със датчици

Apple интензивно създава технологии за виртуална и допълнена действителност (снимка: CCO Public Domain)

Нов патент на Apple издава желанията на компанията да сътвори устройство, което – за разлика от съществуващите VR шлемове – може да улови цялото лице на индивида и да го придвижи във виртуалното пространство.

Документът разказва устройство с форма на очила, наречено „ Дисплейна система със датчици ”. Предвидени са два екрана – по един за всяко око на потребителя, както и голям брой датчици, включително камери, само че и сензори за позициониране на главата, очите, веждите, брадичката и даже ръцете.

Очилата ще покажат на своя собственик триизмерно изображение, учредено на действителна картина, а аватарът на потребителя във виртуалния свят изцяло ще копира придвижванията и израженията на лицето му. Именно тук е главната разлика сред устройството на Apple и конкурентните решения, които работят с действително видео, върху което се наслагва компютърен модел.

Това е поредна патентована технология на Apple, обвързвана с виртуалната (VR) и допълнената (AR) действителност. Според The ​​Verge, компанията организира огромни проучвания и разработки в тази област. Не е изключено идващите VR/AR реализации да бъдат показани тази година дружно с новия iPhone.
още по тематиката
Въпреки многото благоприятни условия и вероятности, двете технологии към момента не са намерили всеобщи търговски приложения. Почти всички модерни смарт телефони имат общоприети приложения, които разрешават да се наслагват триизмерни обекти върху върху фотосите от камерата, само че допълнената действителност не излиза от краткотрайното блаженство или елементарните игри.

Според пазарните наблюдаващи, както при доста нововъведения в предишното, Apple може да предложи в действителност забавен метод към комерсиализацията на AR и VR технологиите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР