Компанията от Южна Корея Hyundai Motor намери, след месеци изчакване

...
Компанията от Южна Корея Hyundai Motor намери, след месеци изчакване
Коментари Харесай

Автоконцернът Hyundai намери купувач на завода си в Санкт Петербург

Компанията от Южна Корея Hyundai Motor откри, след месеци изчакване и търсене, покупател за завода си в Санкт Петербург - компания от Казахстан реши да го купи. Преговорите са достигнали заключителен стадий, оповестява корейската телевизия MBC.

За вероятният покупател на предприятието в Русия на южнокорейската компания се афишира казахстанската Astana Motors, която има два завода, в които се сглобяват коли Hyundai в Казахстан.

Към момента Hyundai чака утвърждение на договорката от съответните съветски организации, като е изявила предпочитание за включване на алтернатива за назад изкупуване на активите си в Русия.

Преди началото на военните дейности в Украйна, поделението на Hyundai в Русия е продавало на месец приблизително по 17 000 коли, съединени в завода в Санкт Петербург. Обаче след март 2022 година доставките на съставни елементи са спрени и надлежно заводът не работи, а служащите и чиновниците са изпратени в неплатен отпуск.

Юнокорейската компания месеци наред се колебаеше дали да приключи активността си в Русия, поради огромните вложения, направени през последните години. Едва през октомври предходната година автомобилният тръст се замисли за продажба на завода си в Санкт Петербург, заради " невъзможността да водят естествена финансова активност ".
 Hyundai Motor America изтегля от пазара в Съединени американски щати над 560 000 коли поради механически проблеми
Hyundai Motor America изтегля от пазара в Съединени американски щати над 560 000 коли поради механически проблеми

Kia от своя страна изтегля 3555 автомобила
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР