Компанията оператор на авариралата АЕЦ „Фукушима – 1“ ТЕРСО съобщи,

...
Компанията оператор на авариралата АЕЦ „Фукушима – 1“ ТЕРСО съобщи,
Коментари Харесай

Няма прекъсване по дейностите на авариралата АЕЦ „Фукушима- 1“ след земетресението


Компанията оператор на авариралата АЕЦ „ Фукушима – 1 “ ТЕРСО заяви, ме земетресението с магнитуд 6,2 не е довело до спиране на дейностите на централата. По данни на Главният метеорологичен център в ранните вечерни часове в неделя са били регистрирани земетресения (обедните часове б. вр.). Трусовете със силата от 5-та степен са били усетени в префектура Мияги и Фукушима. В Токио е записана мощ от 3-та степен.

Според известието има единствено да един потърпевш.

Във връзка с подземните земетресения за малко време е било спряно придвижването на скоростните влакове сред градовете Токио и Сендай. Работата на летищата в двата града не е били нарушена.

Аварията на АЕЦ „ Фукушима 1 “ е приета за една от най-големите за последните 25 година след злополуката в Чернобил- След земетресението с магнитуд от 9-та степен през март 2011 година, гигантска вълна с височина от 15 метра потопи енергийните блокове ва централата, предизвиквайки изключването й от електроснабдяването, което докара до прекъсване на системите за изстудяване на реакторите. Пълната разпродажба на повредата, в това число демонтирането на реакторите се чака да отнеме 40 години.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР