Компанията OpenAI, създала ChatGPT, е завела съдебен иск срещу в.

...
Компанията OpenAI, създала ChatGPT, е завела съдебен иск срещу в.
Коментари Харесай

OpenAI ще съди Ню Йорк Таймс - хакнал ChatGPT

Компанията OpenAI, основала ChatGPT, е завела правосъден иск против в. " Ню Йорк Таймс ", заяви Gizmodo. Това става седмици, откакто американската медия стартира дело против компанията за изкуствен интелект с тезата, че той копира нейния неповторим журналистически жанр.

Според OpenAI обаче някой, заплатен от " Ню Йорк Таймс ", е " хакнал " ChatGPT.

" Истината, която ще излезе нескрито по време на този случай, е че " Таймс " е платил на някой да хакне продуктите на OpenAI. Трябвали им са десетки хиляди опити, с цел да генерират извънредно аномалните резултати, които сформират експозиция J към жалбата.

Те са съумели да създадат това единствено посредством ориентиране и експлоатиране на бъг (който OpenAI се е ангажира да отстрани) посредством потребление на манипулативни тласъци, които очевидно нарушават изискванията за прилагане на OpenAI. И даже тогава, те трябвало да подават на инструмента елементи от същите публикации, които се опитвали да излъгват с тъкмо излъчени пасажи, множеството от които към този момент се появяват на няколко общодостъпни уеб страницата ", се твърди в жалбата на OpenAI.

По всяка възможност това значи, че съгласно хората на Сам Олтман от " Таймс " са изфабрикували доказателствата за това, че чатботът генерира публикации с техния жанр, като сами са го заредили с такива публикации. И са правили хиляди опити, с цел да докарат безапелационен документ, който демонстрира това.

Все още няма коментар от " Таймс " по тематиката.

OpenAI в реалност образова ChatGPT въз основата на наличие, взето от интернет - произведения на художници, писатели, публицисти и други са " зареждани " в логаритмите на компанията, с цел да е кадърен чатботът да имитира " разсъдък ".

Множество създатели са се опитвали да съдят компанията за нарушаване на авторски права, само че тези каузи всеобщо потъват - евентуално позволени с извънсъдебни съглашения. Очаква се делото на " Таймс " да е едно от дребното, които не могат да бъдат " заметени " и да сътвори казус във връзка с генеративния изкуствен интелект.

Поддръжниците на генеративния изкуствен интелект настояват, че той не нарушава авторски права, защото не копира самите творби - а просто свежда комбинациите от думи в тях до статистически модели, с които след това " основава " своите отговори. Досега тази теза не е тествана пред съда.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР