Компанията OpenAI проучва възможността за създаване на собствени чипове с

...
Компанията OpenAI проучва възможността за създаване на собствени чипове с
Коментари Харесай

OpenAI обмисля създаването на свои собствени AI чипове

Компанията OpenAI изследва опцията за основаване на лични чипове с изкуствен интелект, оповестява Reuters.

OpenAI търси разновидности за решение на казуса със скъпите AI чипове от 2022 година Опциите включват създаване на личен AI-чип, тясно съдействие с други чипмейкъри, в това число Nvidia, и разширение въз основата от снабдители.

Главният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман трансформира придобиването на повече AI-чипове в главен приоритет за компанията.

Според него, нуждата от огромен брой микросхеми е обвързвана с два съществени казуса:

Липса на модерни процесори, които работят с OpenAI софтуера; Високи разноски за поддръжка на хардуера, който се грижи за отличните благоприятни условия и артикули на OpenAI.

Придобиването на производител на чипове може да форсира процеса на основаване на лични OpenAI чипове, както се вижда от поглъщането на Annapurna Labs от Amazon през 2015 година

Дори и в случай че OpenAI продължи напред с проектите си, евентуално ще отнеме няколко години, преди компанията да стане самостоятелна от комерсиалните снабдители като Nvidia и Advanced Micro Devices.

Знаем още, че OpenAI и някогашен именит дизайнер на Apple ще основат хардуерен артикул с изкуствен интелект. Преди това беше показан езиковият модел DALL-E 3 с поддръжка на текст и типография. Знаем също, че OpenAI ще отваря първия си офис в Европейски Съюз и търси чиновници за него.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР