Компанията OpenAI, която е създател на чатбота ChatGPT, обвини в.

...
Компанията OpenAI, която е създател на чатбота ChatGPT, обвини в.
Коментари Харесай

OpenAI обвини в. The New York Times в хакерска атака

Компанията OpenAI, която е основател на чатбота ChatGPT, упрекна в. New York Times в хакерска офанзива. Двете компании водят все по-оспорвано правосъдно дело между тях, оповестява CNBC.

То стартира, откакто изданието упрекна OpenAI в непозволено потребление на неговите публикации и материали за образованието на изкуствения разсъдък и внедряването на детайли от тях в отговорите на чатбота. OpenAI в този момент дава отговор и желае от съда да отхвърли елементи от делото.

Причината - съгласно OpenAI, от New York Times са " платили на някой да хакне продуктите на OpenAI ". Компанията твърди, че това е направено за да се генерират най-малко 100 образеца на нарушени авторски права от страна на ботовете ѝ. За задачата са направени " десетки хиляди опити да се генерират аномалии в резултатите ", като са прилагани и " подвеждащи команди, които непосредствено нарушават разпоредбите за потребление на продуктите ".

OpenAI споделя, че " естествените хора не употребяват продуктите ни по подобен метод ". Хакерската офанзива не е пряк пробив в логаритмите на компанията, а опит те да бъдат манипулирани посредством неразрешени тактики и команди.

Пред CNBC от юрист на New York Times споделя, че OpenAI разказва " необичайно и неправилно като хакерство елементарното потребление на продуктите им, с цел да се потърсят доказателства, че са откраднали и копирали авторски материали на Times ". Адвокатът добавя, че няма по какъв начин OpenAI да отхвърли, че са употребявани материали на изданието, което е в главната на делото.

Миналият месец изпълнителният шеф на OpenAI Сам Алтман разгласи, че е сюрпризиран от делото. Той добави, че данните на New York Times не са нужни за образование на логаритмите и даден съответен източник не прави разлика в общите благоприятни условия на технологията. Тя въпреки всичко договаря с голям брой медии, с цел да употребява материалите им отсега нататък.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР