Компанията обяви нова програма за кабинния екипажWizz Air има план

...
Компанията обяви нова програма за кабинния екипажWizz Air има план
Коментари Харесай

Wizz Air стимулира жените да станат пилоти

Компанията разгласи нова стратегия за кабинния екипаж

Wizz Air има проект за постигане на 25% дами водачи до 2030 година
(снимка: Földházi Árpád / предоставена от Wizz Air)

Нискотарифният транспортьор Wizz Air разгласи нова стратегия „ Cabin Crew to Captain ”, която дава опция на членове на кабинния екипаж да станат водачи, оповестиха от самолетната компания.

В рамките на програмата ще бъде обезпечена финансова помощ, покриване на разноски по пътувания и настаняване, както и график за работа и образование. Освен че поддържа стимулирани членове на екипажа по техния професионален път към пилотската кабина, Wizz подтиква и равенството сред половете в авиацията, подчертаха от компанията.

Програмата с дълготрайност от 40 месеца предлага на актуалните членове на екипажа, основани в Унгария, Румъния, Полша и България, с дребен или нулев опит в летенето, да получат лиценз за търговски водач и да стартират кариера на водач, оставайки част от екипа на Wizz.
още по тематиката
Курсантите ще могат да редуват работа и учене на месечна база. Тези, които завършат летателното си образование, ще имат опция за кариера в самолетната компания, прецизираха от Wizz.

Програмният график се състои от 22 месеца наземно образование (ab-initio) и 18 месеца летателно образование в учебното заведение за водачи Trener в Нирегихаза, Унгария. След сполучливо довеждане докрай на програмата „ Cabin Crew to Captain ” и извършване на общите условия, кадетите ще могат да станат стажант-пилоти на Wizz Air и да продължат с спомагателни образования (за напреднали и профилирани курсове на Wizz Air).

Пилотите-стажанти ще бъдат нараснали като Първи офицери след сполучливо прекосяване на заключителен на практика изпит (Flight Check for Release).

Wizz Air има проект за постигане на 25% дами водачи до 2030 година „ Вярваме, че тази стратегия също ще поддържа равенството сред половете в авиацията и нейния резистентен напредък ”, съобщи капитан Дарвин Тригс, началник на полетните интервенции и основен водач на Wizz Air.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР