Компанията на Робърт де Ниро трябва да плати на бивш

...
Компанията на Робърт де Ниро трябва да плати на бивш
Коментари Харесай

Робърт де Ниро: Компанията на актьора трябва да плати на бивш асистент $1,2 млн.

Компанията на Робърт де Ниро би трябвало да заплати на някогашен чиновник $1,2 млн. (£982 000) поради обвинявания в дискриминация, учредена на пола, и възмездие.

Решението на журито поставя завършек на дългогодишна правосъдна борба сред артиста и Греъм Чейс Робинсън, която стартира след нейното отдръпване от Canal Productions.

Г-жа Робинсън съди за 12 милиона $, потвърждавайки, че е била измъчвана, унижавана, получавала незадоволително възнаграждение и третирана като „ офисната брачна половинка “ на Де Ниро.

Но правосъдните заседатели не намират артиста за персонална отговорност в гражданския развой.

Г-жа Робинсън е била на заплатата на Де Ниро в продължение на 11 години. Наета като негов персонален помощник през 2008 година, тя по-късно беше нараснала до вицепрезидент по произвеждане и финанси в компанията.

Но откакто напусна през 2019 година, тя съди за „ прочувствен стрес и увреждане на репутацията “, потвърждавайки, че постоянно прави „ вулгарни, неуместни и свързани с пола мнения “ и й разпорежда „ стереотипно женски “ задания.

Той настоя, че в никакъв случай не е бил афектиран и макар че призна, че от време на време е бил с неприятен манталитет, отхвърли обвиняванията на госпожа Робинсън.

Де Ниро съди за „ тормоз и дискриминация “

Canal заведе насрещно дело за 6 милиона $, като я упреква в корист със средства от офиса, кражба на благосъстоятелност на компанията и прекачване на повече от 450 000 $ в авиокомпанионни благи в персоналната й сметка.

Но след осем дни свидетелски показания и пет часа разискване на дуелиращите се искове, журито не откри госпожа Робинсън за виновна за нито един от исковете за финансови нарушавания на Canal.

Де Ниро не беше в правосъдната зала когато присъдата беше прочетена на глас в четвъртък.

Г-жа Робинсън беше забелязана да се усмихва, когато решението беше произнесено, и прегръщаше юристите си, откакто правосъдните заседатели напуснаха стаята, Асошиейтед прес регистрирано.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР