Компанията на Робърт де Ниро трябва да изплати на бивша

...
Компанията на Робърт де Ниро трябва да изплати на бивша
Коментари Харесай

Компанията на Робърт де Ниро глобена с 1,2 милиона долара заради твърдения за дискриминация

Компанията на Робърт де Ниро би трябвало да изплати на някогашна служителка 1,2 млн. доларазаради изказвания за дискриминация по сексуален симптом и възмездие, оповестява Би Би Си.

Решението на правосъдните заседатели поставя завършек на дългогодишната правосъдна борба сред артиста ибившата му персонална асистентка Греъм Чейс Робинсън, почнала след нейното овакантяване от Canal Productions.

Г-жа Робинсън предяви иск за 12 млн. $, като твърдеше, че е била измъчвана, унижавана, нископлатена и третирана като " офисната брачна половинка " на Де Ниро.

Но правосъдните заседатели не признаха персоналната отговорност на артиста по време на гражданския развой.

Г-жа Робинсън е на заплата при Де Ниро в продължение на 11 години. През 2008 година тя е наета за негов персонален помощник, а по-късно е нараснала до вицепрезидент по производството и финансите в компанията.

Но откакто напуща през 2019 година, тя го съди за " прочувствен стрес и увреждане на репутацията ", потвърждавайки, че той постоянно е правил " вулгарни, неуместни и джендър мнения " и ѝ е възлагал " стереотипно женски " задания.

Той упорства, че в никакъв случай не е злоупотребявал, и въпреки да признава, че от време на време е бил неприятен, отричайки изказванията на госпожа Робинсън.

Canal предявява срещуположен иск за 6 млн. $, обвинявайки я в корист със служебни средства, кражба на благосъстоятелност на компанията и прекачване на повече от 450 000 $ в самолетни благи към персоналната ѝ сметка.

Но след осем дни на свидетелски показания и пет часа разискване на дуелните искове, журито не призна госпожа Робинсън за виновна за нито един от исковете на Canal за финансови нарушавания.

Де Ниро не беше в правосъдната зала, когато присъдата беше прочетена на глас в четвъртък.

Г-жа Робинсън беше забелязана да се усмихва при оповестяването на решението и да прегръща юристите си, откакто правосъдните заседатели напуснаха залата.

" Г-жа Робинсън освен завоюва делото си против Canal, само че и журито изцяло я оправдава, като дефинира изказванията на Де Ниро против нея за неоснователни ", споделя Дейвид Санфорд в изказването си.

В продължение на два дни на свидетелската пейка Де Ниро призна, че от време на време я е ругаел и е повишавал глас в нейно наличие, само че съобщи, че " в никакъв случай не е злоупотребявал, в никакъв случай ".

Но в трагичен изблик той я погледна непосредствено и изкрещя " позор за теб " в цялата правосъдна зала.

Той сподели, че тя е предявила все по-големи претенции, с цел да остане на работа, което го е предиздвикало да усили заплатата и купата ѝ, макар че отговорностите ѝ са останали съвсем същите.

На собствен ред господин Робинсън съобщи, че Де Ниро е претендирал от нея да бъде разполагаем по телефона когато и да е, в това число и по празниците, и ѝ е крещял.

Тя твърди, че е напуснала след " прочувствен и душевен срив ", който я е предиздвикал да се почувства по този начин, като че ли е блъснала " дъното ", и че е страдала от тревога и меланхолия.

" Нямам обществен живот ", споделя тя. " Загубих живота си. Загубих кариерата си. Загубих финансовата си самостоятелност. Загубих всичко. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР