Компанията на милиардера Илън Мъск за мозъчни изследвания Neuralink съобщи,

...
Компанията на милиардера Илън Мъск за мозъчни изследвания Neuralink съобщи,
Коментари Харесай

Компанията на Мъск за мозъчни импланти може да започне тестове с хора

Компанията на милиардера Илън Мъск за мозъчни проучвания Neuralink заяви, че е получила утвърждение от американския регулатор за първото клинично изпитване върху хора.

Администрацията по храните и медикаментите (FDA) не разяснява незабавно тематиката. От на Neuralink в " Туитър " не оказва се какви са задачите на бъдещото изследване, само че прецизира, че още не се набират претенденти.

Идеята зад работата на компанията е с връзка сред мозъците и компютрите (чрез тълкуващи сигналите от мозъка чипове и предаващи ги към устройства благодарение на Bluetooth) да се отстраняват проблеми, свързани със зрението. Бизнесменът обаче отива и по-далеч.

Мъск неведнъж е предвиждал значима роля за мозъчните импланти при лекуването на редица положения, даже затлъстяване, аутизъм, меланхолия и шизофрения. Говорил е за опцията за сърфиране в интернет и даже телепатия посредством тях. Заяви предходната година, че е подготвен да постави такива и на децата си.

До момента обаче всички гръмко обявявани проекти за изпитвания от 2019 година насам не бяха последвани от резултат. Известно е, че предходна поръчка за разрешителност е отхвърлена поради подозрения за сигурността. Американският регулатор съгласно събеседници на " Ройтерс " е обвързал утвърждението с няколко условия: да вземем за пример проблеми, свързани с литиевата батерия на устройството, рисковете от контакт на мозъка с проводниците или по какъв начин устройството да се вади безвредно.

 Стартъп на Мъск постави чип в мозъка на маймуна, с цел да играе на видеоигри Стартъп на Мъск постави чип в мозъка на маймуна, с цел да играе на видеоигри

И сега против Neuralink текат следствия поради опити с животни: да вземем за пример за евентуално нечовешко отношение, дали при изваждане на чипове от мозъците на маймуни са били превозени нелегално рискови патогени или по какъв начин работи надзорният панел, наблюдаващ активността на Neuralink.

 Изкуствен разсъдък за четене на мисли? Изкуствен разсъдък за четене на мисли? " Малък " пробив разсъни опасения
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР